Badem iyi oranda protein içermektedir. Badem güçlü bir antioksidan kaynağı olan E vitamini açısından oldukça zengindir. Oksidatif stresi önlemede önemli bir rol oynayan α-tokoferol kaynağıdır. Sodyum oranı düşüktürDoymuş yağ ve kolestrol içeriği düşüktür.

Kimler Badem Sütü İçmeli?

*İnek sütü veya keçi sütüne karşı hassasiyeti olanlar kişiler

*Veganlar,

*Laktoz intoleransı olanlar

*Keçi veya inek sütünün sindiriminde güçlük yaşayanlar

Evde badem sütü yapımı

·       1 su bardağı çiğ badem

·       3 su bardağı su 

1 su bardağı badem bir gün öncesinde 2 su bardağı suda bekletilir. Yumuşayan bademlerin suyu süzülüp kabukları soyulduktan sonra süzülmüş su ve kabuksuz bademler tekrar birleştirilerek blenderdan geçirilir. Üzerine 1 bardak su daha ilave edilerek karıştırılır. İnce bir tülbent yardımıyla badem sütü süzülür.

NOT: Artan badem tortusunu ile de badem unu yapmayı unutmayın.

Kaynak: Haber Merkezi