Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Sonrasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Demirhan “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konuşma yaptı.
Öğretim Üyesi Demirhan konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:
 “Mustafa Kemal Paşa, Milli Mücadele’yi başlattığı 1919 yılında tüm ülkede tanınmış askeri bir liderdir. Atatürk’ün savaş meydanlarında ispat ettiği askeri dehasının yanında diğer önemli özelliği ise siyasi dehasıdır. Her şeyin bittiği sanılacak kadar umutsuz koşullar altında, idealist yönü ile Türk İstiklal Savaşı’nı başlatmıştır. Milli Mücadele’nin sonunda içerideki muhaliflere ve dışarıdaki düşmanlara karşı galip gelindiğinde kendisine başardınız denilecek, O ‘Asıl mücadele şimdi başlıyor” sözleri ile karşılık vererek Türk milletini muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için inkılaplarına başlayacaktır.”

Öğrencilere kariyer planlaması anlatıldı Öğrencilere kariyer planlaması anlatıldı

“ATATÜRK’ÜN İLKELERİ YOL GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR”

 “Atatürk milletine sadece savaş alanlarında veya siyasi hayatında değil, eğitim, bilim ve sosyal hayatta da liderlik etmiştir. Okuma oranı yüzde onların altında olan bir topluma ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ diyerek bilimi yol gösterici seçmiştir. Toplumun tüm kurumlarını modernleştirmeye çalışır. Türkiye’yi her alanda kendine yeten bir ülke yapabilmek için büyük ve bütüncül bir kalkınma hamlesi başlatır. Anadolu’nun en ücra köşelerine ulaşacak büyük bir eğitim seferberliği başlatır. Sanata değer verir.
Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 tarihinde hayata gözlerini yummuştur. Ancak Atatürk’ün miras bıraktığı ilke ve inkılaplar günümüzde ve gelecekteki Türk Milletine yol göstermeye devam edecektir.”

Akabinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 86. yılı münasebeti ile düzenlenen Atatürk temalı, resim, şiir ve kompozisyon  yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Soytürk ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk konulu oratoryonun sahnelenmesinin ardından anma programı sona erdi.
Anma programının ardından Vali Soytürk, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Anma programına Vali Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcı V. Uğur Özcan, Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, kurum müdürleri, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi