Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde hasadın başlaması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, geliştirilen üzüm çeşitleri ve yeni tescil edilecek çeşitler, katılımcıların beğenisine sunuldu.

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bağcılıkta önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Bağcılığın geliştirilmesi için enstitü olarak çalışmalara devam ettiklerini belirten Kiracı, "Bağcılık Araştırma Enstitüsü 1930 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emirleriyle kurulmuş bir kurum olarak çalışıyor. Yüzyıla yakın süredir Ar-Ge yapıyoruz. Üretim faaliyetlerimiz var. Bağcılık teknolojileri ile ilgili eğitim faaliyetlerini de yürütüyoruz. Bağcılığın tarımsal faaliyetler içerisinde çok önemli bir yeri var." diye konuştu.

ÜZÜM DÜNYANIN EN DEĞERLİ MEYVELERİNDEN BİRİ

Kiracı, şunları kaydetti:

“Üzüm biz bağcılar için dünyanın en değerli meyvelerinden biri. Üzümün ülkemiz, Tekirdağ’ımız, Süleymanpaşa’mız için çok değerli bir ürün olduğunu söylemem gerekiyor. Biz burada Ar-Ge yapıyoruz. Üretim faaliyetlerimiz var, başta fidan üretim faaliyetleri. Bir de bağcılıkla, teknolojilerle ilgili eğitim faaliyetlerini de yürütüyoruz.  Çok geniş kapsamlı bir çalışma alanımızın olduğunu söylemem gerekiyor”

ÜZÜM HASAT EDİLDİ

Süleymanpaşa Halk Dansları Topluluğunun gösterisinin ardından, davul zurna eşliğinde üzüm bağına geçen protokol üyeleri, üzüm hasat etti.

Fotoğrafçılar ve vatandaşlar da üzüm bağında oluşturulan dekorlar önünde fotoğraf çektirdi.

Hasadın ardından enstitü tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etkinliğe, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Vali Yardımcısı Mustafa Güler, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

trakyagazetesi-Ata’nın emriyle kurulan enstitüde hasat zamanı2

Muhabir: Abdullah Yalçın

Editör: Trakya Gazetesi