Değirmenaltı Mahallesi’nde bir kadın, iddiaya göre, önceden tanıştığı arkadaşı Cengiz Şerbetçi’yi arayıp neler yaptığı sordu.

Şerbetçi’nin bir arkadaşında kalacağını öğrenen kadın, plan yaptı.

Şüpheli kadın Şerbetçi’nin evine girerek bazı kişisel eşyaları ile gardırobunda bulunan 4 bin 500 dolar alıp çarşafa sardıktan sonra kirli sepetine koydu.

Kadın şüpheli ardından sepetle olay yerinden uzaklaştı.

KAMERA KAYITLARI ELE VERDİ

Cengiz Şerbetçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, şüpheli kadın ile bir süre önce ortak arkadaşları aracılığıyla tanıştıklarını söyledi.

Olay günü şüphelinin kendisini arayarak bilgi aldığını aktaran Şerbetçi, şöyle konuştu:

“Bir gün önce bana ‘ne yapıyorsun’ diye sordu. Ben de ‘arkadaşımda kalacağım’ dedim.  Evimin boş olduğunu anlayınca planını yapmış muhtemelen. Kamera kayıtlarından da zaten anlaşılıyor. Üç dört günlük kamera kaydını izledim. Eve girdiğini ve çıktığını çok net bir şekilde görünce anladım kendisinin olduğunu. Ben dalış yapıyorum, dalıştan geldiğimde eşyaları koydum ve baktım bazı eşyalarımın olmadığını fark ettim. Sonrasında gardıroba baktığımda kilidinin açılmış, içinden eşyalarımın çalındığını, özellikle kilitlemiştim ki, içinde 4500 dolar gibi bir param vardı. En başta o olmak üzere birçok eşyamı çalmış. Çamaşır sepetine yüklemiş, taşıyamayacak kadar doldurmuş artık kapıyı da kapayamamış sürükleyerek götürmüş.’’

Polis, şüpheli kadını yakalamak için çalışma başlattı.

Muhabir: Abdullah Yalçın 

Editör: Trakya Gazetesi