Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli İli Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nuri Çalışkan ile Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan Coşkun’u ağırladı. Yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kırklareli İli Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nuri Çalışkan Kırklareli’nin coğrafi konumu itibariyle zengin bir bölgeye sahip olduğunu belirterek; “İlimiz arı yetiştiriciliğinde cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Arıcılık bölgemizde alternatif bir geçim kaynağı sağlıyor. Türkiye çapında baktığımızda en değerli ballar sınıfında meşe balı ve çam balının yer aldığını görüyoruz. Meşe balı ve çam balı ağaç balı sınıfına giriyor bu nedenle çiçek balından farklılar. Çam balı dünyada en çok Ege'de ve özellikle Muğla ve civarındaki kızılçam ormanlarında üretilmektedir. Meşe balı ise özellikle Kırklareli Istranca Dağları'ndaki meşe ormanlarından üretilir. Ülkemiz çiçek ve doğa çeşitliliği açısından çok zengin. Bu durum arıcılığa müthiş bir katkı sağlıyor” dedi.

Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Kırklareli’de istihdamın artırılarak ekonominin canlanması için bugüne kadar yapılan ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, ziyaretlerinden dolayı Kırklareli İli Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nuri Çalışkan ile Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan Coşkun’a teşekkür etti.

Trakya Gazetesi Haber Merkezi

Editör: Trakya Gazetesi