Seçimlere kısa süre kala adaylar da çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek.
Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde parkları çevreleyen tel örgüler ve duvarlara, bazı köprülerin üzerine ya da özel kişilere ait bina ve arsaları çevreleyen tellerin üzerine çok sayıda afiş asıldı. 
Vatandaşlar bu afişlerin oluşturduğu görüntü kirliliği nedeniyle isyan etti. 
Yasalara aykırı asılan bu afişlerin zabıta ya da kolluk görevlilerince toplatılmasını isteyen vatandaşlar, “Yüzümüzü nereye çevirsek koca koca afişlerle karşılaşıyoruz. Bu bizi çok rahatsız ediyor. Her seçim öncesi yaşanan bu görüntü kirliliğine bir an önce son verilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandılar. 

Öte yandan Kapaklı’da izinsiz asılan bazı afişler Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından toplatıldı. Bu yöndeki denetimlerin sürdürüleceği belirtildi. 

3 BİN LİRAYA KADAR CEZASI VAR

Muratlı'da 600 kilogram kaçak et ele geçirildi Muratlı'da 600 kilogram kaçak et ele geçirildi

Yasa, söz konusu alanlara sivil toplum örgütlerince bez kağıt, benzeri afiş ve ilan asılmasına da olanak vermiyor.
İlgili kanun maddesine göre meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez kağıt ve benzeri afiş ve ilan asan kişiye 100 liradan 3 bin liraya kadar  idari para cezası veriliyor.

Kaynak: İlkay Danacılar