Tekirdağ’ın “Yıllık İşgücü Eğitim Planı” görüşüldü Tekirdağ’ın “Yıllık İşgücü Eğitim Planı” görüşüldü

Röle istasyonları altyapı güçlendirme çalışmalarına başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi ekipleri tarafından, ilk olarak TESKİ Naip İçme Suyu Arıtma Tesisi içerisinde bulunan röle istasyonu güçlendirme çalışması tamamlandı.
Belediye birimlerinin kendi arasında kablosuz haberleşmesini sağlamak için kurulan telsiz sistemi, İtfaiye, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme, Zabıta ve Fen İşleri dairesi başkanlıkları tarafından aktif olarak kullanılıyor. Sistem aynı zamanda, olası afet durumlarında, il merkezinde görev yapan birimler, 112 acil çağrı merkezi, kriz merkezi vb. komuta merkezleri ile tüm ilçelerde görev yapan birimlerin iletişimini de kesintisiz sağlıyor.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Tekirdağ’ın deprem bölgesinde yer alması gerçeğinden hareketle afetlere hazırlık çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.
Afetleri önleyebilmemiz mümkün olmadığını, ancak önlem almanın, öncesi ve sonrasıyla afetlere her anlamda hazır olmak ve tedbirler almak için çalışmalar yapılabileceğini aktaran Yüceer, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, olası bir afet sonrası birimler arası iletişim ve koordinasyonun sağlanması ve iletişimin devamlılığı için kurduğumuz telsiz sistemlerimizin altyapılarını güçlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.
TESKİ Naip İçme Suyu Arıtma Tesisi Role İstasyonu’nda yapılan güçlendirme çalışması çerçevesinde zemin betonu yenilenerek, üçgen örme direk, güneş panelleri, rüzgar türbini, akıllı inverter, akü grubu, konteyner, kabinet, klima, izolasyon trafosu panosu montajları yapıldı.
Bu çalışma ile, enerji kesintisi yaşanması durumunda, rüzgar ve güneş enerjisinin kullanılarak sistemin aktif halde tutulması hedefleniyor. İl sınırları içerisinde farklı noktalarda bulunan diğer röle istasyonlarında da güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi