Bazen yanımızdan geçip giden, bazen sokakta gezen ve bizim hayat hikayelerini hiç bilmediğimiz gerçek kahramanlardan biri Abdurrahman amca…

Zafer Mahallesi’nde yaşayan 5 çocuk 12 torun sahibi Abdurrahman Porsukkaya, hayat mücadelesinin en güzel örneklerinden birini sergiliyor.

Yaklaşık 40 yıl önce bir at arabası alarak başladığı işinde sabah 08.00’de uyanan Abdurrahman amca, önce gözü gibi baktığı atının yemini veriyor, ardından kahvaltısını yapıp işe koyuluyor. 

ÇAKAL” İLE SOKAK SOKAK GEZİYOR

Süleymanpaşa’nın sokaklarını bir gözü görmeyen atı “Çakal” ile gezen Porsukkaya, bulduğu ya da kendisine verilen kağıt, demir ve plastik atıkları arabasına dolduruyor.

Saat 16.00’ya kadar çalışıp atıklarını biriktiren Porsukkaya, bir süre dinlendikten sonra 17.00 gibi tekrar yola çıkıp ekmeğinin peşine düşüyor. 

Abdurrahman amca, topladığı atıkları geri dönüşüm merkezine satarak haftada 700-800 lira kazanıyor.

Bu para ve aldığı yaşlılık aylığı ile geçimini sağlamaya çalışan “ihtiyar delikanlı”,  çocukları ve torunlarının geçimine de katkıda bulunuyor.  

ÇOCUKLARIMI KAĞIT TOPLAYIP HAMALLIK YAPARAK BÜYÜTTÜM

Abdurrahman Porsukkaya, Trakya gazetesine yaptığı açıklamada, yaşı ilerlediği için işini yaparken zaman zaman zorlandığını söyledi. 

Prostat hastası olduğunu ve bu nedenle 5 kez ameliyat geçirdiğini anlatan Porsukkaya, “İmkanlarımız olmayınca çalışmak zorunda kalıyoruz. Ben de çocuklarımın, torunlarımın yanında zaman geçirmek isterdim ama hayat şartları buna zorladı. Bir torunum daha doğacak, hepsini düşünmem lazım. Çocuklarımı kağıt toplayarak ve hamallık yaparak büyüttüm” dedi. 

“ÇAKAL DERT ORTAĞIM OLDU”

Abdurrahman Porsukkaya, 11 yaşına giren atıyla 5 senedir sokak sokak gezip ekmek peşine düştüğünü ifade etti.

Bir süre önce atını otlaması için bir ağaca bağladığını anlatan Porsukkaya, “İp atımın boğazına dolanmış. Kafasını ağaca vurmuş. Başı yarılmış ve gözü kör olmuştu. Hemen tedavisini yapmaya başladım. Kafası iyileşti ama maalesef gözünü kaybetti. Atımı çok seviyorum. Kendisi çok uysal. Benim dert ortağım oldu” diye konuştu.

Abdurrahman Porsukkaya’nın verdiği hayat mücadelesi çevresinden de takdir topluyor.

trakyagazetesi-Abdurrahman amca “dünyanın yükünü” taşıyor2

trakyagazetesi-Abdurrahman amca “dünyanın yükünü” taşıyor3

trakyagazetesi-Abdurrahman amca “dünyanın yükünü” taşıyor1

Muhabir: Gökmen Yüce

Editör: Trakya Gazetesi