Ayçiçek stresi ortadan kalktı Ayçiçek stresi ortadan kalktı

"Sürdürülebilir Sağlık Turizmi Yönetimi"  seminerinde katılımcılara “hasta ve müşteri deneyim yolculuğu, sağlık turizminde dijital pazarlama, sağlık turizminde CRM neden, nasıl kullanılır, sağlık turizminde değer odaklı satış ve sağlık turizminde teşvik süreci yönetimi” gibi konularda bilgi verildi.
Seminer Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ün katılımlarıyla, Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Trakya Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği tarafından gerçekleştirildi. 
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin seminerde bölgenin sağlık turizmi verileri hakkında bilgi veren bir konuşma gerçekleştirdi. Şahin konuşmasında “Bölgemizin sağlık turizminde rakip hastane ve bölgeler ile rekabet edebilmesi için ortak çalışmalar yürütebilmesi adına Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda 2 Temmuz 2020’de Trakya Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği kuruldu. Dernek çalışmalarında amaç, sağlık turizminde bölgesel olarak rekabet etmek ve farklı kurum ve kuruluşların desteklerinden faydalanmaktır. Trakya Bölgesi’nde 2024 yılı Nisan ayı itibariyle 64 sağlık tesisi ve aracı kuruluş yetki belgelidir. 2023 yılı içinde bölgemizdeki sağlık tesisleri 50.000’e yakın yabancı hastaya hizmet vermiştir. Özel hastanelerin ve kamu hastanelerimizin altyapısı, İstanbul ve Balkanlara yakın olmamız, uzman hekimlerin varlığı, kısa bekleme süreleri, kaliteli hizmet ve işbirliği ile yürütülen çalışmalar bölgemizi sağlık turizmi alanında öne çıkarmaktadır. Bölgemizde ağırlıklı olarak obezite cerrahisi, plastik cerrahisi, kulak-burun-boğaz, göz ve genel cerrahi alanlarında çoğunlukla İngiltere, İrlanda, Malta, Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan’dan gelen sağlık turistlerine hizmet verilmektedir.” dedi.

Kaynak: Özge Ebecek