Tekirdağ 2. Amatör Küme’de 2023-2024 sezonu 3. hafta maçları ile sürdü.

Edirne 2. Amatör’de C Grubu başladı Edirne 2. Amatör’de C Grubu başladı

Trakyagazetesi 2 Amatör’de 3 Hafta Panoraması
İDMANYURDU ÇIKIŞINI SÜRDÜRDÜ
2. Amatör Küme A Grubu’nda 4 puanla grupta lider olan Aydoğdu Gençlikspor, grupta puan alamayan 6. sıradaki Hoşköy 1923 Spor ile karşılaştı. Şarköy Sahası’nda oynanan müsabakayı Aydoğdu Gençlikspor 3-2 kazanarak 7 puana ulaştı ve grupta liderliğini sürdürdü. Hoşköy 1923 Spor puansız olarak 7. sırada yer aldı.      
Bir diğer 4 puanlı ve 2. sıradaki ekip olan Bıyıkalispor ise 3 puanla 3. sırada yer alan Tekirdağ İdman Yurduspor’u konuk etti. Müsabaka Karadeniz 1 Nolu Saha’da oynandı. Mücadelenin 26. dakikasında Tekirdağ İdman Yurdu organize bir atak geliştirdi. İdman Yurdu’nda Tarık Eren Kılıçtaş ceza sahasına sokuldu ve sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi: 0-1. İlk yarı tam bu skorla bitecek derken 45. dakikada Tekirdağ İdman Yurduspor bir gol daha buldu. Kornerden gelen topa karambolde dokunan Gürkan Adak skoru 2-0’a taşıdı. İkinci yarıda rahat bir oyun ortaya koyan Tekirdağ İdman Yurduspor 65. dakikada Asilhan Aklar’ın golü ile maçı 3-0’a getirdi. Mücadelede başka gol olmayınca Tekirdağ İdman Yurduspor maçı 3-0 kazandı. Tekirdağ İdman Yurduspor 6 puanla 2. sıraya yükselirken, Bıyıkalispor 4 puanla 3. sıraya geriledi.     
Grupta 3 puanla 5. sırada yer alan Müreftespor, grupta henüz puan çıkaramayan Süleymanpaşa Namık Kemalspor ile Şarköy Sahası’nda karşılaştı. Müsabaka 2-2 eşitlikle sona erdi. Müreftespor 4 puana ulaşarak 4. basamakta yer alırken, Süleymanpaşa Namık Kemalspor ilk puanını aldı ve 1 puanla 6. sırada yer aldı.
Grupta Tekirdağ Gündoğduspor 3. haftayı BAY geçerek 3 puanla 5. sırada yer aldı.

2. Amatör Küme A Grubu 3. Hafta Sonuçları  
Hoşköy 1923 Spor 2-3 Aydoğdu Gençlikspor
Bıyıkalispor 0-3 Tekirdağ İdman Yurduspor
Müreftespor 2-2 Süleymanpaşa Namık Kemalspor 
Tekirdağ Gündoğduspor - BAY

GENÇLİK GÜCÜ-NUSRATLI MAÇINDA 6 DEĞİŞİKLİK İDDİASI
 2. Amatör Küme B Grubu’nda 4 puanlı lider Şalgamlı Gençlikspor, 4 puanla 3. sırada yer alan Tekirdağ Kartalspor’a konuk oldu. 13 Kasım Sahası’nda oynanan mücadelede Şalgamlıspor 12. dakikada penaltı kazandı. Onur Şendil’in vuruşunu Tekirdağ Kartalspor’da Mert Kaan Ekiz kurtarmayı başardı. 41. dakikada Şalgamlı Gençlikspor bir kez daha penaltı kazandı. Bu kez topun başına geçen Ömürcan Karabacak zor da olsa topu ağlarla buluşturmayı başardı: 0-1. İlk yarı bu skorla tamamlanırken ikinci yarrıda 77. dakikada Şalgamlı Gençlikspor’un ikinci golü geldi. Atılan ara pasında savunma arkasına atılan topa iyi hareketlenen Onur Şendil topu düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 0-2. Mücadele bu skorla tamamlanırken Şalgamlı Gençlikspor 7 puanla 2. sırada yer aldı. Tekirdağ Kartalspor ise 4 puanla 4. sırada kaldı. 
Bir diğer 4 puanlı ekip olan 2. basamaktaki Tekirdağ Gençlik Gücüspor ise 1 puanla 5. sırada yer alan Nusratlıspor ile karşılaştı. Müsabaka 13 Kasım Sahası’nda oynandı. 32. dakikada Tekirdağ Gençlik Gücüspor korner kullandı. Arka direkte seken topa Bilal Ercan vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 0-1. Tekirdağ Gençlik Gücüspor 64. dakikada penaltı kazandı. Yakup Yıldız penaltıdan skoru 2-0’a getirdi. Mücadelenin sonlarına doğru ise ilginç bir olay yaşandı. Tekirdağ Gençlik Gücü oyuncu değiştirdikten sonra Nusratlıspor rakibinin 6 oyuncu değiştirdiğini iddia etti. Maçın hakemi oyunu bir süre durdurdu fakat oyun kaldığı yerden devam etti. Maç 2-0 Tekirdağ Gençlik Gücüspor’un üstünlüğü ile sona ererken maç sonunda Nusratlıspor oyuncu değiştikliği ile ilgili duruma itiraz edeceklerini belirtti. Kararın incelemelerden sonra Tertip Komitesi tarafından verileceği açıklandı.

Trakyagazetesi 2 Amatör’de 3 Hafta Panoraması 2         
Grubun son maçında ise 3 puanla 4. sırada bulunan Yavuzspor, puansız olarak 6. sırada yer alan Şarköy Yıldız Gençlik ve Spor ile kozlarını Karadeniz 1 Nolu Saha’da paylaştı. Mücadeleyi 1-0 geriye düşmesine rağmen Yavuzspor Mert Can Aydın 70, 80, 90. dakikalarda attığı gollerle 3-1 galip gelmeyi başardı. Yavuzspor bu sonuçla 6 puanla 3. sıraya yerleşirken, Şarköy Yıldız Gençlik ve Spor puansız olarak 6. sırada yer aldı.  

2. Amatör Küme B Grubu 3. Hafta Sonuçları  
Nusratlıspor 0-2 Tekirdağ Gençlik Gücüspor
Tekirdağ Kartalspor 0-2 Şalgamlı Gençlikspor 
Yavuzspor 3-1 Şarköy Yıldız Gençlik ve Spor

C GRUBU’NDA ULAŞ LİDERLİĞİ ELE GEÇİRDİ
2. Amatör Küme C Grubu’nda ilk iki maçını kazanan iki ekipten biri olan 6 puanlı Ergenegücü Ulaşspor, 1 puanla 5. basamakta yer alan Aşağı Sevindiklispor’a konuk oldu. Karadeniz 1 Nolu Saha’da oynanan mücadeleyi Ergenegücü Ulaşspor 2-1 kazanarak 9 puanla liderliğini sürdürdü. Aşağı Sevindiklispor 1 puanla 6. basamakta yer aldı.
6 puanlı bir başka ekip olan 2. basamaktaki Çorlu Güven Spor Kulübü ise 3 puanla 3. basamakta yer alan Ergene Esenspor’u konuk etti. Çorlu Bld. Şehir Stadı’nda oynanan müsabaka 1-1 eşitlikle sona erdi. Çorlu Güven Spor Kulübü bu sonuçla 7 puanla 2. sırada yer alırken, Ergene Esenspor 4 puanla 3. sırada yer aldı. 
Grubun son maçında ise grupta puanla tanışamayan 6. sıradaki Ergene Belediyespor, deplasmanda 1 puanla 4. sırada yer alan Çorlu Trakya 2022 Spor ile kozlarını Çorlu Bld. Şehir Stadı’nda paylaştı. Ergene Belediyespor sürpriz bir sonuca imza atarak mücadeleyi 4-2 kazanmayı başardı. Ergene Belediyespor bu galibiyetle 3 puanla 4. sıraya yerleşirken, Çorlu Trakya 2022 Spor bu yenilgi ile 1 puanla 5. sırada kaldı.

2. Amatör Küme C Grubu 3. Hafta Sonuçları  
Çorlu Trakya 2022 Spor 2-4 Ergene Belediyespor
Aşağı Sevindiklispor 1-2 Ergenegücü Ulaşspor
Çorlu Güven Spor Kulübü 1-1 Ergene Esenspor

D GRUBU’NDA FEVZİPAŞA LİDER OLDU
2. Amatör Küme D Grubu’nda 6 puanlı lider Çataklıspor, 4 puanla 3. sırada yer alan Taşkıranlar Samsungücüspor ile karşılaştı. Kapaklı Sahası’nda oynanan mücadeleyi Taşkıranlar Samsungücüspor 1-0 kazanmayı bildi. Taşkıranlar Samsungücüspor 7 puana yükselerek 2. sıraya yerleşirken, Çataklıspor 6 puanda kaldı ve 3. sıraya geriledi.
Grupta 4 puanla 2. basamakta yer alan grubun genç takımı Fevzipaşaspor ise 1 puanla 4. sırada yer alan Çerkezgücüspor’u konuk etti. Çerkezköy Bld. 100. Yıl Stadı’nda oynanan mücadeleyi Fevzipaşaspor 3-2 galip tamamladı. Fevzipaşaspor bu sonuçla 7 puanla liderliğe yükselirken, Çerkezgücüspor 1 puanla 5. sırada yer aldı.
Grubun son maçında ise puanla tanışamayan 6. sıradaki Çerkezköy 1923 Gençlikspor, 1 puanla 5. sıradaki Samsunlular Yaşar Doğuspor ile kozlarını Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksi’nde paylaştı. Nefes kesen mücadeleyi Samsunlular Yaşar Doğuspor 4-3 kazanmayı başardı. Samsunlular Yaşar Doğuspor bu galibiyetle 4 puanla 4. basamağa yükselirken, Çerkezköy 1923 Gençlikspor bu yenilgi ile puansız olarak 6. basamakta yer aldı.

2. Amatör Küme D Grubu 3. Hafta Sonuçları  
Fevzipaşaspor 3-2 Çerkezgücüspor
Çerkezköy 1923 Gençlikspor 3-4 Samsunlular Yaşar Doğuspor
Taşkıranlar Samsungücüspor 1-0 Çataklıspor

E GRUBU’NDA KÜÇÜK YONCALI DOLUDİZGİN 
2. Amatör Küme E Grubu’nda 6 puanla lider olan Küçük Yoncalıspor, aldığı 3 puanla 4. basamakta yer alan Çukuryurtspor’u  Saray Şehir Stadı’nda konuk etti. Küçük Yoncalıspor rakibini 4-1 ile geçerek 9 puanla liderliğini sürdürdü. Çıkuryurtspor ise 3 puanla 4. sırada kaldı.
Bir diğer 6 puanlı ekip olan ve 2. sırada yer alan Güngörmezspor ise 3 puanla 3. sırada yer alan Saray İstiklalspor’a konuk oldu. Saray Şehir Stadı’nda oynanan mücadeleyi Güngörmezspor 4-0 kazanmayı bildi. Güngörmezspor 9 puanla 2. basamakta yer alırken, Saray İstiklalspor 3 puanda kaldı ve 3. basamakta yer aldı. 
Grubun son maçında ise puansız olan 2 takım kapışmasında Büyük Yoncalıspor ile Tekirdağ Marmaraspor kozlarını Saray Şehir Stadı’nda paylaştı. Büyük Yoncalıspor mücadeleden 2-1 galip ayrılmayı başardı. Büyük Yoncalıspor bu sonuçla 3 puanla 5. sırada yer alırken, Tekirdağ Marmaraspor puansız olarak 6. sırada yer aldı.   
2. Amatör Küme E Grubu 3. Hafta Sonuçları  
Saray İstiklalspor 0-4 Güngörmezspor
Küçük Yoncalıspor 4-1 Çıkuryurtspor
Tekirdağ Marmaraspor 1-2 Büyük Yoncalıspor

Kaynak: İlkay Danacılar