Gençler ve Ümitler Taekwondo İl Seçmeleri yapıldı Gençler ve Ümitler Taekwondo İl Seçmeleri yapıldı

2023-2024 sezonu Tekirdağ 1. Amatör Futbol Ligi A ve C Grubu’nda 11. hafta, B Grubu’nda 13. hafta maçları geçtiğimiz hafta oynandı. A Grubu’nda Akçeşmespor zirve yarışında yara alırken Malkara 14 Kasımspor 3-1 geriye düştüğü maçı çevirmeyi bildi.
AKÇEŞME TÖKEZLEDİ
A Grubu’nda haftaya 25 puanla lider giren Akçeşmespor 13 Kasım Sahası’nda Kazanderespor’u konuk etti. Maçın favorisi Akçeşmespor olsa da Kazandrespor 10 kişi kalmasına ve bir de penaltı kaçırmasına rağmen güzel bir futbolla rakibini adeta sahadan sildi ve mücadeleyi 4-1 galip tamamladı. Akçeşmespor bu mağlubiyetle zirve yarışında yara alırken 25 puanda kaldı ve 2. sırada yer aldı. Kazanderespor ise bu galibiyetle 17 puana ulaşarak 4. sırada yer aldı.
Aynı puanla zirve yarışını sürdüren Malkara 14 Kasımspor ise ligde zor günler geçiren Büyük Çınarlıspor ile karşılaştı. Karadeniz 1 Nolu Saha’da oynanan mücadeleyi 3-1 geriye düşmesine rağmen Malkara 14 Kasımspor 6-4 kazanarak zirveye yükseldi. Malkara 14 Kasımspor bu sonuçla 28 puana ulaştı. Büyük Çınarlıspor ise 4 puanda kalarak son sırada (8) yer aldı.
Bir diğer maçta alt sıralardan kurtulmaya çalışan Tekirdağ Adaletspor, Karadeniz 1 Nolu Saha’da Çerkezmüsellim Spor Kulübü’nü ağırladı. Mücadeleyi konuk ekip 2-1 kazanmayı başardı. Tekirdağ Adaletspor bu sonuçla 5 puanla 7. basamakta kalırken, Çerkezmüsellim Spor Kulübü 13 puanla 5. basamakta yer aldı.
Grubun son maçında Eriklice Zeytinspor ile Karacakılavuzspor Karadeniz 2 Nolu Saha’da karşılaştı. Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi. Eriklice Zeytinspor bu sonuçla 20 puanla 3. sırada yer alırken, Karacakılavuzspor 13 puanla 6. sırada yer aldı. 
ÇORLU KÜLTÜR FIRSAT TEPTİ
B Grubu’nda ise lider Çorlu Kültürspor deplasmanda Çorlu Rumelispor ile karşılaştı. Çorlu Rumelispor mücadeleyi 3-0 kazanarak 27 puana ulaşarak 2. sırada yer aldı ve rakibine yaklaşmayı başardı. Lider Çorlu Kültürspor ise 28 puanda kalsa da zirvede kalmayı başardı.       
Zirve mücadelesi veren bir başka ekip olan Ergene Kırkgöz Spor Kulübü, Ulaş Sahası’nda Ergene Spor Kulübü’ne konuk oldu. Müsabakayı konuk ekip 4-2 kazanmayı başardı. Ergene Kırkgöz Spor Kulübü bu sonuçla 25 puana ulaşarak 3. sırada yer aldı. Ergene Spor Kulübü ise 11 puanla 6. sırada kaldı.        
Bir başka iddialı ekip olan Çorlu Belediye Futbol Kulübü Karadeniz 2 Nolu Saha’da Muratlı 1935 Spor’a konuk oldu. Konuk ekip rakibine acımadı ve maçı 13-0 kazandı.
Bir diğer maçta Vakıflar Güvenspor ile Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor kozlarını Vakıflar 19 Mayıs Gençlik Stadyumu’nda paylaştı. Mücadeleyi Vakıflar Güvenspor 2-1 alarak 10 puana ulaştı ve rakibinin önüne geçerek 7. basamağa yükseldi. Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor 10 puanda kalarak 8. basamakta yer aldı. 
Grupta 15 puanla 5. sırada bulunan Ferhadanlıspor ise haftayı BAY geçti.
KARAAĞAÇ 9 GOL BULDU
C Grubu’nda lider Ergene Misinlispor ligin dibinde bulunan Ahimehmet Gençlikspor’u ağırladı. Ulaş Sahası’nda oynanan mücadeleyi Ergene Misinlispor 2-0 kazanarak 29 puana ulaştı ve zirvedeki yerini korudu.
Zirve takipçisi Karaağaçspor ise Kapaklı Sahası’nda Ergene Gençlerbirliğispor’u konuk etti. Karaağaçspor rakibini adeta gole boğdu ve 9-1 galip geldi. Karaağaçspor 25 puana ulaşarak zirve takibini sürdürürken, Ergene Gençlerbirliğispor 6 puanla 7. sırada yer aldı. 
Bir diğer çekişmeli maçta Kızılpınar Uzayspor ile Kapaklı Kartalspor kozlarını Çerkezköy Bld. 100. Yıl Stadı’nda paylaştı. Mücadeleyi Kapaklı Kartalspor 3-2 kazanarak 10 puana ulaştı ve 6. basamakta yer aldı. Kızılpınar Uzayspor ise 13 puanla 5. basamakta kaldı.

Kaynak: İlkay Danacılar