Çorluspor 1947 savunmayı güçlendirdi Çorluspor 1947 savunmayı güçlendirdi

2023-2024 sezonu Tekirdağ 1. Amatör Futbol Ligi’nde hafta sonu birbirinden çekişmeli maçlar oynandı.
ÇINARLI, ADALET’İ ATEŞİN İÇİNE ÇEKTİ
A Grubu’nda zirveyi hedefleyen Akçeşmespor 13 Kasım Sahası’na konuk ettiği Eriklice Zeytinspor’u 2-0 mağlup ederek 31 puanla liderliğini sürdürdü. Eriklice Zeytinspor ise 23 puanla 3. sırada kaldı.
Zirvenin ortağı Malkara 14 Kasımspor ise Karadeniz 1 Nolu Saha’da Karacakılavuzspor ile karşılaştı. Malkara 14 Kasımspor mücadeleyi 4-1 kazanarak puanını 31 yaptı ve gruptan çıkmayı garantiledi.
Alt sıraları yakından ilgilendiren maçta ise Tekirdağ Adaletspor ile Büyük Çınarlıspor Karadeniz 1 Nolu Saha’da kozlarını paylaştı. Çekşmeli geçen maçı Büyük Çınarlıspor 3-1 kazanarak kümede kalma umutlarını son maça bıraktı. Adaletspor ise 1 puan alsa kümede kalmayı garantileyecekti. Tekirdağ Adaletspor 8 puanda kalırken, Büyük Çınarlıspor 7 puana yükseldi.
Grubun iddiasız iki takımını karşı karşıya getiren maçta ise Çerkezmüsellim Spor Kulübü ile Kazanderespor Hayrabolu Sahası’nda golsüz berabere kaldı. 
Tekirdağ 1. Amatör Küme A Grubu 13. Hafta Sonuçları
Çerkezmüsellim Spor Kulübü 0–0 Kazanderespor 
Tekirdağ Adaletspor 1–3 Büyük Çınarlıspor 
Akçeşmespor 2–0 Eriklice Zeytinspor 
Karacakılavuzspor 1–4 Malkara 14 Kasımspor
RUMELİ’DEN KRİTİK GALİBİYET
B Grubu’nda liderin takipçisi Çorlu Rumelispor ise 13 Kasım Sahası’nda Ferhadanlıspor’a konuk oldu. Çorlu Rumelispor mücadeleyi 2-1 kazanarak kritik bir 3 puanın sahibi oldu. Çorlu Rumelispor puanını 32 yaparak 2. sıradaki yerini korudu. 
Çorlu Belediye Futbol Kulübü ise Vakıflar Güvenspor’u Çorlu Bld. Şehir Stadı’nda konuk etti. Mücadeleyi Çorlu Belediye Futbol Kulübü 2-1 kazanarak iddiasını sürdürdü. Çorlu Belediye Futbol Kulübü 31 puanla 3. basamakta yer alırken, Vakıflar Güvenspor 13 puanla 7. basamakta yer aldı. 
Grupta Ergene Kırkgöz Spor Kulübü ise Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor ile Ulaş Sahası’nda karşılaştı. Çekişmeli geçen maçı Ergene Kırkgöz Spor Kulübü 4-3 kazanmayı başardı. Ergene Kırkgöz Spor Kulübü 29 puanla 4. sırada yer alırken, Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor 10 puanla 8. sırada kaldı.
Düşmesi kesinleşen 1 puanla 9. basamakta yer alan Muratlı 1935 Spor ise 11 puanla 7. basamakta bulunan Ergene Spor Kulübü’nü Karadeniz 1 Nolu Saha’da ağırladı. Mücadeleyi Ergene Spor Kulübü 2-1 kazandı. Ergene Spor Kulübü 14 puanla 6. basamakta yer alırken, Muratlı 1935 Spor 1 puanla 9. basamakta kaldı.
Tekirdağ 1. Amatör Küme B Grubu 16. Hafta Sonuçları 
Muratlı 1935 Spor 1–2 Ergene Spor Kulübü 
Ergene Kırkgöz Spor Kulübü 4–3 Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor
Ferhadanlıspor 1–2 Çorlu Rumelispor
Çorlu Belediye Futbol Kulübü 2–1 Vakıflar Güvenspor
Çorlu Kültürspor – BAY 
KAPAKLI KARTALSPOR’DAN GOL SAĞANAĞI
C Grubu’nda geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden 35 puanlı Ergene Misinlispor, 31 puanla 2. sırayı garantileyen Karaağaçspor ile prestij maçında karşılaştı. Karaağaçspor maçı 4-2 kazanmayı bildi. Ergene Misinlispor grubu 35 puanla kapatırken, Karaağaçspor 34 puanla grubu tamamladı.
Bir diğer maçta Pınarça Spor Kulübü Ahimehmet Gençlik Spor ile kozlarını Kapaklı Sahası’nda paylaştı. Pınarça Spor Kulübü maçı 4-0 almayı bildi. Pınarça Spor Kulübü grubu 31 puanla 3. sırada bitirirken, Ahimehmet Gençlik Spor 4 puanla son sırada kaldı.
Bir başka mücadelede Sağlıkspor Kızılpınar Uzayspor ile Çerkezköy Bld. 100. Yıl Stadı’nda karşılaştı. Gollü geçen müsabakayı Sağlıkspor 7-4 kazanmayı başardı. Sağlıkspor grubu 23 puanla 4. basamakta tamamlarken, Kızılpınar Uzayspor 13 puanla 6. basamakta tamamladı.      
Grubun son maçında ise gol yağmuru yaşandı. Kapaklı Kartalspor ile Ergene Gençlerbirliğispor Kapaklı Sahası’nda karşılaştı. Kapaklı Kartalspor rakibini gole boğarak 9-1 mağlup etmeyi başardı. Kapaklı Kartalspor 13 puanla 5. basamakta yer alırken, Ergene Gençlerbirliğispor 4 puanla 7. sırada yer aldı. 
Tekirdağ 1. Amatör Küme C Grubu 14. Hafta Sonuçları 
Kapaklı Kartalspor 9–1 Ergene Gençlerbirliğispor
Kızılpınar Uzayspor 4–7 Sağlıkspor 
Ergene Misinlispor 2–4 Karaağaçspor 
Pınarça Spor Kulübü 4–0 Ahimehmet Gençlikspor

Kaynak: İlkay Danacılar