Tekirdağ merkez ve 11 ilçesindeki 373 mahallede 2 bin 703 sandıkta 872 bin 507 seçmen sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre oyların yaklaşık yüzde 50’sini alan CHP’li Candan Yüceer, Tekirdağ’ın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Cumhur İttifakı Adayı Cüneyt Yüksel ise yaklaşık yüzde 35 oy aldı. 
İlçelerde ise Süleymanpaşa’da CHP’li Volkan Nallar, Şarköy’de CHP’li Alpay Var, Çorlu’da CHP’li Ahmet Sarıkurt, Çerkezköy’de CHP’li Vahap Akay, Muratlı’da CHP’li Varol Türel, Hayrabolu’da CHP’li Tuncer Başoğlu, Saray’da CHP’li Abdül Taşyasan, Marmaraereğlisi’nde CHP’li Mustafa Onur Bozkurter, Malkara’da CHP’li Nergiz Karaağaçlı Öztürk, Ergene’de AK Partili Müge Yıldız Topak seçimi kazandı. Kapaklı’da ise haber yayına hazırlandığı esnada AK Partili Mustafa Çetin yüzde 35.34, CHP’li İrfan Mandalı yüzde 35 oya sahipti.  

Avukatların onur gecesi Avukatların onur gecesi

KAZANAN TEKİRDAĞ, KAZANAN TÜRKİYE OLACAK
Candan Yüceer, parti binasında yaptığı açıklamada, hem Tekirdağ’da hem de Türkiye’deki diğer büyükşehirlerde iddialarını ortaya koyduklarını söyledi. 
Büyük bir emek ve mücadele vererek seçimleri kazandıklarını belirten Yüceer, “Kazanan Tekirdağ, kazanan Türkiye olacak. Bunu çok çalışarak, hizmet götürerek,  sosyal, eşit, adil belediyeciliği tüm Türkiye’ye göstereceğiz” dedi.  

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından seçimi kazanan belediye başkan adayları partilileriyle buluşarak kutlama yaptı. 

Trakyagazetesi Zafer Candan Yüceer'in2

SEÇİM GÜVEN ORTAMINDA YAPILDI
Belirlenen okullarda görevlendirilen sandık başkanları sabah erkenden seçim torbalarını teslim aldı. Daha sonra sınıflarda oy pusulaları sayılarak kontrol edildi ve tek tek mühürlendi. 
Hazırlıkların tamamlanmasının ardından saatler 08.00'i gösterdiğinde oy kullanma işlemi başladı. Öte yandan Tekirdağ’da seyyar sandık uygulaması ile sandık başına gidemeyen vatandaşlar da oy kullandı. Süleymanpaşa ilçesinde ikamet eden 90 yaşındaki İbrahim Ayaz, evine getirilen seyyar sandıkta oy verme işlemini gerçekleştirdi. 
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde, Tekirdağ genelinde seçim güvenliği kapsamında 2 bin 340 İl Emniyet, bin 113 İl Jandarma Komutanlığı, 85 Sahil Güvenlik Komutanlığı olmak üzere toplam 3 bin 538 personel görevlendirildi.

CANDAN YÜCEER KİMDİR
Candan Yüceer, 4 Mayıs 1973’te Malatya’da doğdu. İlköğrenimini Ankara Güven İlkokulu’nda, ortaöğrenimini Ankara Güven – Yahya Kemal Beyatlı Lisesi’nde tamamladı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Ankara, Samsun ve Tekirdağ Çerkezköy’de Sağlık Bakanlığı kadrosunda hekim olarak çalıştı. Ardından  işyeri hekimi olarak görev yaptı.
Tekirdağ Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Tekirdağ Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği üyeliği ve yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği üyeliği, Tekirdağ Tabip Odası üyeliği görevlerinde bulundu.
Tekirdağ’da 2011 ve 2015 Milletvekili Genel Seçimleri için yapılan ön seçimlerden birinci olarak çıktı. 24-25-26 ve 27. Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili olarak seçildi. 2012, 2016, 2020 yıllarında gerçekleştirilen CHP Olağan Kurultaylarında delegelerin oylarıyla Parti Meclisi’ne (PM) seçildi.
Candan Yüceer seçim bölgesi olan Tekirdağ’ın çevre, eğitim, sağlık, ulaşım, yatırım gibi sorunlarının TBMM’de yakından takipçisi oldu ve  ülke gündemine taşıdı. Milletvekilliği süresince Tekirdağ’ın 11 ilçesinde sürekli saha çalışması yapmış, Tekirdağ’ı mahalle mahalle, köy köy ziyaret ederek yaşanan sorunların giderilmesi için yerel ve ulusal düzeyde çalışmalar yürüttü.
TBMM’de görev süresi boyunca sadece seçim bölgesinde değil, yurt genelinde de etkin çalışma yürütmüş, toplumsal sorunlarda mağdurların ve ezilenin yanında mücadele vererek sorunlara çözüm yolları aradı. TBMM’de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda Başkanvekilliği ve Grup Sözcülüğü, CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliği yaptı.
Orta düzeyde İngilizce bilen Candan Yüceer, evli ve 2 çocuk annesidir.

Kaynak: Haber Merkezi