Ergene’ye müjde: Her mahallede doğalgaz olacak Ergene’ye müjde: Her mahallede doğalgaz olacak

Bir fabrika inşaatının hafriyat çalışmalarında meydana gelen göçükte iki işçinin toprak altında kaldığının bildirilmesi ile bölgeye çok sayıda jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi ile arama kurtarma ekipleri sevk edilmişti. Ergene sınırları içerisinde yaşanan olayı haber alır almaz Belediye Başkanı Yüksel de fabrika inşaatına giderek ekiplerden hem çalışmalar hem de genel durum hakkında bilgiler alarak incelemelerde bulundu.
 Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi'nde alüminyum fabrikası inşaatında kuyu kazımı sırasında meydana gelen göçükte Adem Kavacı ile Zekeriya Midilli adlı işçiler toprak altında kalmıştı. Yaklaşık 12 saat toprağın altında kalan işçilerden Adem Kavacı, kurtarma ekiplerince çıkarılmış, sağlık ekipleri göçükten çıkarılan işçiyi termal battaniye ile sararak soğuğa karşı ayakta tutmuşlardı.
Adem Kavacı 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edilirken diğer işçi Zekeriye Midilli’nin ise hayatını kaybettiği belirlenmişti.
 Fabrikaya giderek incelemelerde bulunan Yüksel, şunları kaydetti:
 “Velimeşe mahallemizde yer alan bir fabrika inşaatının hafriyatında meydana gelen göçük nedeniyle meclis üyelerimizle birlikte fabrikaya giderek incelemelerde bulundum. Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması çalışmalarında yer alan tüm ekiplere kolaylıklar yaralı işçimize acil şifalar diliyorum. Olayda hayatını kaybeden işçimize de yüce Allah’tan rahmet kederli ailesi ile yakınları ve mesai arkadaşlarına sabırlar diliyorum.”

Kaynak: Özge Ebecek