Minik kaymakamlar taleplerini aktardı Minik kaymakamlar taleplerini aktardı

Yüksel, tüm dünyadan önce Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin yıldönümü de olan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Türk kadınlarına genel seçimde seçme ve seçilme hakkı tanıyan Anayasa değişikliğinin 5 Aralık 1934’de TBMM’de kabul edildiğini hatırlatan Yüksel, “Bu tarih aynı zamanda Dünya Kadın Hakları Günü olarak da kutlanıyor” dedi.
Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerlemenin, kadına verdiği değerinin, ona verdiği konumun, hak ve sorumluluklarla doğru orantılı olduğunu aktaran Yüksel, şunları kaydetti:
“Bizim için Türk kadını büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedeflerden olan muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın en önemli gücüdür.  Türk kadınlarının duyarlılığı, şefkati, ilgisi, bilgisi ve zekası sayesinde daha güzel yarınlara erişeceğimizden hiç kuşkumuz yok. Kadın ailenin temel direğidir. Sağlam, sağlıklı, iyi bir aile, güçlü bir halk, güçlü bir devlet için temel koşuldur. Bu vesile ile bir kez daha tüm kadınlarımızın Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıldönümü olan 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum.”

Kaynak: İlkay Danacılar