Ziyarette, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer de hazır bulundu.

Yöresel ürün satış dükkanları açıldı Yöresel ürün satış dükkanları açıldı

Trakya Üniversitesinin Balkanlar’da önemli bir işlevi bulunduğunu belirten Prof. Dr. Özvar, Trakya Üniversitesini çok uzun zamandır takip ettiğini ve bir bölge üniversitesi olarak önemli çalışmalara imza attığını izlediklerini belirtti.
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise bu yıl 42. yaşını kutlayan Trakya Üniversitesinin ilk kez bir Yükseköğretim Kurulu Başkanını ağırladığını dile getirerek, bundan duydukları memnuniyeti ifade etti.
 Rektör Tabakoğlu, ayrıca Trakya Üniversitesinin eğitim-öğretim, Balkanlar, sağlık, müzecilik başta olmak üzere proje ve faaliyetleri ile şehrin gelecek projeksiyonu hakkında detaylı bilgiler verdi.
Ziyaretin ardından Prof. Dr. Erol Özvar, Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet ile Edirne’nin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. 

Karaağaç Yerleşkesindeki tarihi gar binası, Doğa Tarihi Müzesi, İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi, Milli Mücadele ve Lozan Müzesi, Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi ve İmaret Müzesi, Eski Camii ve Selimiye Camii’ne gerçekleştirilen ziyaretlerde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, tarihi ve kültürel mekanlar hakkında Prof. Dr. Erol Özvar’a bilgi verdi.
Edirne’nin tarihi ve kültür değerlerini oldukça etkileyici bulduğunu ifade eden Özvar, Trakya Üniversitesinin de bu değerlere sahip çıkıp, gelecek nesillere aktarılması adına üstlendiği rolün de çok önemli ve değerli olduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi