Tekirdağ Vali Vekili Kaan Peker, yılbaşında görev yapan jandarma, polis ve 112 personelini ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı. 
Peker, Malkara yolu ve İstanbul yolu uygulama noktalarını ziyaretinin yanı sıra, 112 Acil Çağrı Merkezi personeli ile bir araya geldi. Malkara uygulama noktasında vatandaşların yeni yılını kutlayan Peker, 2024 yılının Türkiye Yüzyılı olması temennisinde bulundu. 

3 BİN 489 PERSONEL GÖREV YAPTI 

İstanbul yolu uygulama noktasında açıklamalarda bulunan Peker, ‘’Yeni yılın heyecanını, beklentilerini ve umutlarını taşıyoruz. 2023 yılında sevinçli günlerimiz oldu ancak hepimizin bildiği üzere millet olarak acı yaşadığımız günlerimiz de oldu. Her şeyden önce Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü bu yıl içerisinde idrak ettik. Bunun sevincini, heyecanını ve mutluluğunu yaşarken diğer taraftan asrın felaketi diye nitelendirilen Maraş ve Hatay depremlerini yaşadık. Çok ciddi kayıplarımız oldu. Bunun yanı sıra gerek sınırlarımız içerisinde gerekse sınır ötesinde yürütülen güvenlik harekatlarında şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu. Bu vesileyle deprem dolayısıyla hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, güvenlik operasyonlarında yaşamlarını bu vatanın selameti, bekası için veren şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize sağlık diliyorum” dedi. 

a9b3e4fd-1a64-4459-84e2-a5127ea97f88

Tekirdağlıların 2024 yılını rahat ve huzur içerisinde karşılayabilmesi için ilgili bütün kurumlarla gereken çalışmaların yapıldığını anlatan Peker, şunları kaydetti:
“Malkara yolundaki kontrol noktasını ve İstanbul istikametindeki güvenlik noktasını ziyaret ettik, çalışmaları yerinde gözlemledik. Bu anlamda Tekirdağ genelinde Jandarma Komutanlığımız, İl Emniyet Müdürlüğümüz, Sahil Güvenlik Komutanlığımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz, itfaiye teşkilatımız, yerel yönetimlerimiz ve 112 Acil Çağrı Merkezimiz olmak üzere 3489 civarı arkadaşımız fedakarca mesailerini yerine getiriyorlar. Bu vesileyle Türkiye Yüzyılı olarak karşıladığımız 2024 yılının başarılarla dolu geçmesini diliyorum. Tekirdağlı hemşehrilerimizin ve bütün milletimizin 2024 yılını sağlık, huzur ve başarıyla geçirmesini diliyorum.’’ 

25bc0e0d-c8ce-4915-9225-542de39c39cc
115 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de yılbaşı tedbirleri kapsamında son günlerde yaptıkları çalışmalarda 92 olaya müdahale edildi.
Bu çalışmalarda 500 gram çeşitli türde uyuşturucu madde ve bu maddeleri fişekleme ve paketlemede kullanılan malzemeler, 912 uyuşturucu hap, 2 tabanca, av tüfeği, havalı tüfek, hassas terazi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 20 bin 265 lira ele geçirildi. 
Bu olaylara ilişkin gözaltına alınan 115 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bunlardan 14’ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. 

Bahar Türküleri kulakların pasını silecek Bahar Türküleri kulakların pasını silecek

KAPAKLI’DA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
Öte yandan Kapaklı Emniyet Müdürlüğü ekipleri yılbaşı tedbirleri kapsamında çalışma yaptı. Bu çalışmada 2 kuru sıkı tabanca ve otomatik tüfek ele geçirildi, şüpheliler hakkında işlem yapıldı.

Kaynak: İlkay Danacılar