Gelincikler fotoğrafları renklendiriyor Gelincikler fotoğrafları renklendiriyor

Yetenekli eller rattan ürünler üretecek
Tekirdağ’da düzenlenecek workshopa katılanlar seçtikleri üründen birini el sanatları öğretmeni eşliğinde çalışabilecek
Bambu Çam, Bambu Tepsi, Bambu Sepet Workshop’u 23 Aralık Cumartesi günü saat 13.00-17.00 arasında Süleymanpaşa’da bulunan Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Yeni yıla girerken, evlerimiz rattan ve bambu malzemelerden üretilmiş harika ürünlerle süslenecek. Üstelik bu ürünler yetenekli ellerden çıkacak. 
İsteyen herkes kendi ürününü yaratıp, sevdiklerine hediye edebilecek ya da kendi evinin dekorasyonunda kullanabilecek.
Workshop’ta rattan çalışmalara başlama teknikleri, ilave nasıl yapılır, çift örgü dönüş teknikleri ve kapatma teknikleri öğretilecek. Workshop’a katılanlar bir yandan huzurla çayını yudumlarken, bir yandan güzel bir hobi edinmiş olacak, bir yandan da keyifli vakit geçirecek.
BAMBU ÇAM, BAMBU TEPSİ YA DA BAMBU SEPET Workshop’a katılanlar seçtikleri üründen birini el sanatları öğretmeni eşliğinde çalışabilecek. Üstelik malzemeler de öğretmen tarafından temin edilip hazır hale getirilecek. Yani çalışmaya katılanlara sadece yeteneklerini konuşturmak kalacak.
Workshop’u gerçekleştirecek olan Instagram’daki @evimizdekigüzellik hesabının sahibi olan 53 yaşındaki Münevver Yıldırım Satılmış, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
“İsmim Münevver Yıldırım Satılmış, 53 yaşındayım, evliyim, Tekirdağlıyım. Hem Çorlu, hem de Tekirdağ’da oturuyorum.El sanatları bölümü mezunu olduğum için ilk iş hayatıma 1992 yılında Halk Eğitim Merkezi’nde başladım. Daha sonra özel sektöre geçtim. Uzun yıllar desinatör olarak, yani desen tasarımcısı olarak çalıştım. Hollanda’da desen eğitimi aldım. Bir çok yabancı ülke  ve iç piyasaya kendime ait  özel desenler üzerine kreasyonlar hazırladım. Emekli olduktan sonra tekrar Halk Eğitim Merkezi’nde el sanatları öğretmeni olarak görev almaya başladım.Şu anda Halk Eğitim Merkezi’ne  bağlı olarak Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde “Makrome Örgü” kursu vermekteyim. Bambu  sepet  örücülüğü  üzerine workshop ve aylık kurslar  düzenlemekteyim. . Kurslarıma katılan öğrencilerim ürünlerini kendi elleriyle üretip satarak kazanç elde etmektedirler. Üretim ve tasarım hem zevkli hem de kazanç getiren bir iş. Kadınlarımız bu yolla ev ekonomisine katkı sağlamakta ve boş zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirmektedirler. Eskiden taşımacılıkta kullanılan sepetler, günümüze modernize edilerek dekoratif amaçla kullanılmaktadır. Bambu malzemesi doğal ve bakteri üretmeyen bir ürün olduğu için, birçok alanda hayatımızın, evlerimizin, işlerimizin bir parçası oluyor. Amacım unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızdan sepet örücülüğünü yaşatmak ve başkalarının da buna vesile olmasını sağlamak, dahası; bu amacı gün geçtikçe daha da yaygınlaştırmak. Belki destek bulursak, bu konuda birçok bayana istihdam oluşturabiliriz. Hazırlanan ürünlerin satışını sadece yurt içine değil yurt dışına da yapabilme amacındayım. Belki sizlerin aracılığı ile hem kurslarıma katılımı arttırabilirim, hem de satış ağını genişletebilirim."
Instagram’daki @evimizdekigüzellik hesabının sahibi olan el sanatları öğretmeni Münevver Yıldırım Satılmış tarafından gerçekleştirilecek olan workshop’a kayıt olmak için 0533-264-69-26 numarası ile iletişime geçebilirsiniz. Kontenjan sınırlıdır.

fbc7b97d-d8c8-44a5-94c4-cc03a79e8b6a

Kaynak: Özge Ebecek