Minik başkanlardan “Çocuk Kafesi” talebi Minik başkanlardan “Çocuk Kafesi” talebi

 Filmin yönetmenliğini Paul King üstlendi, senaryosunu ise Simon Farnaby kaleme aldı. 2023 yapımı bu Amerikan fantastik komedi filmi, Roald Dahl'ın 1964 tarihli aynı adlı romanına dayanıyor. Filmde oyuncu olarak Timothée Chalamet, Calah Lane, Keegan-Michael Key yer alıyor.
 112 dakikalık film 15 Aralık 2023 Cuma günü Çorlu’daki Trend Arena AVM’deki Cinemarine sinemalarında gösterime giriyor.
Roald Dahl'ın popüler çocuk kitabı "Charlie'nin Çikolata Fabrikası"na dayanan film, dünyaca ünlü bir çikolata fabrikasının sahibi olan Willy Wonka’nın maceralarına ve fabrikada çalışan Umpa Lumpalarla nasıl tanıştığına odaklanıyor. Willy Wonka’nın en büyük hayali kendi çikolata dükkanını kurmaktır. Bu amaçla dünyanın dört bir yanını dolaşarak tekniğini geliştirir. Ancak onun hayallerine giden yolun önünde büyük bir engel vardır. Güçlü çikolata karteli, eksantrik Wonka'nın önüne pek çok engel çıkarır. Kartelin izni olmadan hiçbir şey yapamayan Wonka, bu durumun kendisini üzmesine izin vermez. Küçük Noodle ve tuhaf Umpa Lumpaların desteği ile Wonka, çikolatalarının insanlara ulaşması için her yolu dener.
Wonka 15 Aralık’ta gösterime girdiği beyaz perdede hem çocukların hem yetişkinlerin ilgiyle izleyeceği bir sinema filmi olacak.

Editör: Trakya Gazetesi