Çerkezköy’ün Halk Ekmek Fabrikası örnek oldu Çerkezköy’ün Halk Ekmek Fabrikası örnek oldu


Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Çerkezköy Kaymakamlığını ziyaret etti.
Kaymakam Nazmi Günlü ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Soytürk, ardından Kaymakamlık makamında ilçede yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Çerkezköy programında,  yık-yap kapsamında Devlet Yatırım Programı’na alınan ve Türkiye Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihalesi yapılan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni (32 derslik okul binası ve 3 atölye) ziyaret etti.
Okulu inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Soytürk, yetkililerden bilgi aldı.
ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET
Soytürk, 2003 yılında Çanakkale Gelibolu’da şehit olan Muharebe Çavuş Mustafa Oruç’un ailesini ziyaret etti.
Ziyarette şehidin ailesiyle yakından ilgilenen Vali Soytürk, sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu.
Soytürk, “Sizler özenle yetiştirdiğiniz çocuklarınızı vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna şehit verdiniz. Bugün bu topraklarda yaşıyorsak bunu canlarını feda etmiş şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Millet olarak size vefa borcumuz var. Şehit ailelerine ve gazilerimize kapımız her zaman açıktır” dedi.
Vali Soytürk’e, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü eşlik etti.
Soytürk, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a iade-i ziyarette bulundu.
Çerkezköy Belediye Başkanlığında gerçekleşen ziyarette Vali Soytürk, Belediye Başkanı Akay’la bir süre görüşerek belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Soytürk, Uluslararası Kongrat Türkleri Derneği’ni de ziyaret etti.
Dernek Başkanı Rahmatullah Ahmet Kasımoğlu ve dernek üyeleri ile bir süre sohbet eden Vali Soytürk, sorun, talep ve beklentilerini dinledi.
MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
Vali Soytürk başkanlığında Çerkezköy ilçesinde Muhtarlar Toplantısı yapıldı.
Toplantıda muhtarlar mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Soytürk'e ilettiler. Vali Soytürk de gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.
Soytürk, ilçe ziyaretleri kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesini (ÇOSB) ziyaret etti.
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Soytürk, ardından ÇOSB Toplantı Salonu’nda Çerkezköy sanayisi hakkında OSB Başkanı Sözdinler ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir süre görüştü.
Soytürk, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz’a iade-i ziyarette bulundu
Çerkezköy Adliyesi’nde gerçekleşen ziyarette Vali Soytürk, Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz’la bir süre görüştü.
Vali Soytürk, Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yaptırılan Çerkezköy Hükümet Konağı’nı ziyaret etti.
Yapımı devam eden hükümet konağını gezerek incelemelerde bulunan Vali Soytürk, yapım süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı. 
10.100 m2 yapı alanı sahip Çerkezköy Hükümet Konağı, bodrum kat, zemin kat ve  artı üç kattan oluşmaktadır. Yapımı sona erdiğinde Çerkezköy ilçesinde uzun yıllar kamu hizmeti verecektir.
ANAOKULU ZİYARETİ
Vali Soytürk, Müjgan Serkan Karagöz çifti tarafından yaptırılan ve 2023 yılında Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından güçlendirmesi yapılan Müjgan Serkan Karagöz Anaokulunu ziyaret etti.
Anaokulunu gezerek incelemelerde bulunan Vali Soytürk, güçlendirme çalışması hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Hayırseverler Müjgan Karagöz ve Serkan Karagöz eşlik etti.
Anaokulun güçlendirmesi 2023 yılında tamamlanmış olup, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı başında eğitim-öğretim başlamıştır.

Kaynak: Özge Ebecek