Bisikletle hacca gidiyorlar Bisikletle hacca gidiyorlar

CHP Genel Merkezi’nin Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yerine Candan Yüceer’i Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı göstermesinin yankıları sürüyor. CHP İl Teşkilatı ve vatandaşların yoğun destek vermesine rağmen Akay’ın aday gösterilmemesi partililerin tepkisine neden oldu. Bazı partililerin önümüzdeki günlerde bu nedenle istifa edebileceği belirtiliyor. 
ADAYLIK BAŞVURUSUNU GERİ ÇEKTİ
Bu arada Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, noter aracılığıyla CHP Genel Merkezine yazı göndererek büyükşehir için aday adaylığı başvurusunu geri çekti. Çerkezköy’de iki dönemde yaptığı başarılı çalışmalar ve genç olması gibi avantajlara sahip Vahap Akay’ın, İYİ Parti’den aday gösterileceği öne sürüldü. 
İYİ PARTİ TEKLİF GÖTÜRDÜ
İYİ Parti’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Akay’a teklif götürdüğü, genç başkanın bu teklife olumlu yaklaştığı belirtildi. Akay’ın her an İYİ Parti’den adaylığının açıklanabileceği konuşuluyor. 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığı anketlerde Akay’ın adının önde çıkması ve parti teşkilatının bu ismi desteklemesine rağmen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yakın arkadaş olan ve 4 dönem milletvekilliği yapan Candan Yüceer’in aday gösterilmesi tepki toplamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi