6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından depremzede vatandaşlara yönelik olarak psikososyal destek hizmeti veren ve gönüllü psikologlar ile birlikte hayata geçirilen Çorlu Belediyesi Rehberlik ve Psikososyal Danışma Merkezi hizmetlerine yenilerini ekledi.

Psikososyal destek hizmeti kapsamında; çocuklar için masal terapisi, oyun terapisi ve resim analizinin yanı sıra Beier Cümle Tamamlama Testi, Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi, Cattel Testi, Burdon Dikkat Testi, D2 Dikkat Testi, Franfurter Testi, Frostig Testi, Gessel Gelişim Figürleri Test ve Metropolitan Olgunluk Testi’ni bünyesinde barındıran “Çocuk Objektif Testleri ile genç ve yetişkinlere yönelik olarak ise Bilişsel Davranışçı Terapi, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Panik Atak ve Panik Bozukluk ile Sınav Kaygısı konularında psikososyal destek hizmeti sunuluyor.

Oliver Twist çocuklarla buluşacak Oliver Twist çocuklarla buluşacak

Burdon Dikkat Testi ve D2 Dikkat Testi için başvuruda bulunacak olan vatandaşların randevu almaları gerekiyor. Vatandaşlar, 444 99 59 numaralı telefondan Çorlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri ile iletişime geçerek randevu alabiliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi’nin hayata geçirdiği Rehberlik ve Psikososyal Danışma Merkezi projesine destek sunan gönüllü psikologlara da ayrıca teşekkür ederek, “Onların varlığı bizim için çok değerli. Destekleriyle vatandaşlarımıza destek olabilmemize büyük katkı sunuyorlar. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimi ile yetişkin vatandaşlarımızın desteğe ihtiyaç duydukları noktada yanlarında olabilmek çok değerli. Bu konuda desteklerini esirgemeyen gönüllü psikologlarımıza ve belediye personelimize teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Özge Ebecek