İş yerini otomatik silahla taradılar İş yerini otomatik silahla taradılar

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ve Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından planlı çalışma yapıldı.  
Bu kapsamda Bulgaristan uyruklu kişilerin kadın profilli sahte sosyal medya hesapları (facebook) üzerinden Türk erkekleri ile irtibata geçtikleri, görüntülü konuşmalarda müştekilerin müstehcen görüntülerini kayda aldıkları ve bu görüntüler üzerinden tehdit/şantaj yaptıkları, ayrıca şüpheli bayanların evlilik vaadiyle de para talep ederek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. 

171 KİŞİDEN 30 MİLYON LİRA ALMIŞLAR

Şüphelilerin belli bir komisyon karşılığında Bulgaristan vatandaşı olan başka kişileri de ülkeye getirip çeşitli bankalardan çok sayıda hesap açtıkları tespit edildi. 
Şüphelilerin kullandığı hesaplar üzerinde yapılan ön incelemede 171 mağdurun  yaklaşık 30 milyon lira dolandırıldığı anlaşıldı. Tahkikat ve yargılama aşamasında müşteki sayısı ve şüphelilerin elde ettikleri para miktarının da artacağı değerlendiriliyor.

33dbec0c-af88-4ee6-a540-97b0baabe3dd

18 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bu kapsamda Tekirdağ merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, nitelikli dolandırıcılık ve şantaj yapan suç örgütü mensubu 18 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı. 
Ekipler belirledikleri adreslerde ve araçlarda yaptığı aramada, 300 bin lira değerinde döviz, 180 bin 665 lira, 33 cep telefonu, 27 sim kartı, farklı bankalara ait 47 banka kartı,  3 hesap cüzdanı, tapu senedi, sözleşme,
yabancılar adına düzenlenmiş sahte çalışma belgeleri ve Gelir Dairesi Başkanlığı evrakları ele geçirildi. Operasyonda şüphelilere ait 2 otomobile el konuldu. 
Gözaltına alınan 7’si Bulgaristan uyruklu 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

f7ed7cc2-c54f-46b5-848a-8b2788b69df1

Kaynak: İlkay Danacılar