Devamsız öğrenci ararken düzensiz göçmen buldular Devamsız öğrenci ararken düzensiz göçmen buldular

Törende, “Kalp ve damar hastalıkları alanında enflamasyon, yeni nesil antikoagülanlar, yeni kardiyak risk faktörleri konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” dolayısıyla sağlık alanında teşvik ödülüne layık görülen Prof. Dr. Servet Altay, ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu önemli ödülden ötürü Yönetim Kurulu öncesinde Prof. Dr. Servet Altay’a tebrik töreni düzenledi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu göstermiş olduğu başarıdan dolayı Prof. Dr. Servet Altay’ı tebrik ederek, şu ifadeleri kullandı:
 “Biz bölgenin en büyük organizasyonlarından birisi olan Trakya Kariyer Fuarı’nı gerçekleştirirken, 27 Aralık tarihinde, değerli hocam TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülü Töreni’nde teşvik ödülüne layık görülerek bize çok büyük bir gurur yaşattı. Yönetim Kurulu öncesinde bu büyük başarıyı kutlamak istedik. Değerli hocam, Kardiyoloji Ana Bilim Dalımızın Başkanı, aynı zamanda Balkan Medical Journal Dergisi’nin editörü. Kendisi her eline aldığı işi en güzel şekilde yapıyor. Bu anlamlı ödül de onun başarılı çalışmalarının ispatı niteliğinde. Servet hocamızın bu başarısı aslında burada güzel bir eğitim ve öğretim ortamı ile bir sevgi, saygı ortamının bulunduğunun en güzel göstergesidir. Üniversitemizde Servet hocam gibi çok sayıda başarılı hocamız bulunuyor. Üniversitemizi bulunduğu yerden çok daha ileri sırlara taşımak için hocalarımla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Daha önce Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Süheyla Yenidünya Gürgen Hocam 2019 yılında TÜBİTAK ve TÜBA tarafından ödüle layık görülmüştü. Şimdi de bu gururu bize değerli Servet Altay Hocam yaşattı. Trakya Üniversitesinin adını yücelten ve bizleri gururlandıran değerli Prof. Dr. Servet Altay Hocama çok teşekkür ediyoruz.” 

150’YE YAKIN MAKALEM KABUL OLDU

Trakya Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay ise 2015 yılından beri Trakya Üniversitesinde olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
 "Öğrenciliğimden beri akademisyen olmak istemişimdir. Trakya Üniversitesi de bu kapıyı bana sonuna kadar açtı. Bu yılın başında rektörümüz bana profesörlük cübbesini giydirdiğinde bir söz söylemiştim. Ben Trakya Üniversitesine tüm akademik unvanlarımı borçluyum, bu nedenle bu kurumu daha iyi yerlere getirmek için elimden geldiğince çalışacağıma söz vermiştim. İlk olarak Balkan Medical Journal Dergisi’nin editörü oldum. Şimdiye kadar 150’ye yakın makalem kabul oldu. Bunların büyük çoğunluğunu yuvam olan Trakya Üniversitesinde yaptım. Bu yılda bu önemli ödüle başvurdum ve sonucunda ödülü almaya layık görüldüm. Ödülü içerik olarak düşündüğümüzde öncelikli olarak 100'üncü yıl ödülü olması açısından çok değerli. İkincisi de sadece bir makale bazında yapılan değerlendirme sonucunda bu ödülü almıyorsunuz. Tüm akademik çalışmalarınızın değerlendirmesi sonucu verilen bir ödül. Bilimsel aktiviteler, hizmet işleri, 4 binin üzerinde atıflar, bunların hepsi değerlendirilerek bu ödülü almış oldum. Bu zamana kadar yaptığımız çalışmalarda Dekanlarım ve Rektörümüz hep yanımızda oldular. Bu anlamda da kendilerine çok teşekkür ederim.”

Kaynak: Haber Merkezi