Lider Tekirdağspor Namık Kemal Stadı’nda ligin hırçın takımı Karadeniz Gençlikspor ile karşılaştı. Ev sahibi ekip ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 3-1 ile geçerek liderliğini sürdürdü.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. Tekirdağspor’da Emrah Şahin uzaklardan denedi. Fakata top kalecinin kucağında kaldı.

12. dakikada Tekirdağspor’da Ceyhun yüksek gelen topa gelişine vurdu fakat üstten dışarı çıktı.

18. dakikada Karadeniz Gençlikspor ilk tehlikesini yarattı. Tekirdağspor savunmadan çıkarken topu kaptırdı. Topu önünde bulan Atakan bekletmeden kaleye gönderdi. Top kalecide kaldı.

23. dakikada Tekirdağspor’da Emircan’ın sol kanattan arka direğe yaptığı ortaya Hüseyin gelişine vurdu. Top yandan dışarı gitti.

31. dakikada Karadeniz Gençlikspor etkili geldi. Sağ kanattan yapılan ortada ceza sahasında topu önünde bulan Uğurhan topu dışarı gönderdi.

38. dakikada Tekirdağspor tehlikeli yerden serbest vuruş kazandı. Sağ köşeden olan serbest vuruşu kullanan Emircan direk kaleye gönderdi. Fakat savunma topu kornere gönderdi.

Hedefleri  ligi galibiyetle tamamlamak Hedefleri ligi galibiyetle tamamlamak

45 dakikada Tekirdağspor gole çok yaklaştı. Tekirdağspor hızlı hücumunda sol kanatta Birol ile paslaşan Ceyhun sağ taraftaki Kadir’i buldu. Kadir Pehlivan kaleci ile karşı karşıya müsait durumda şutunu çekti. Fakat topu üstten dışarı attı.

Tekirdağspor 45+3’üncü dakikada ceza yayından çok tehilikeli bir serbest vuruş kazandı. Ceyhun’un vuruşu barajdan geri geldi.

İlk yarı golsüz tamamlandı.

İkinci yarıya Tekirdağspor hızlı başladı. Tekirdağspor hücumunda gönderilen uzun topa hareketlenen Birol gelişine vurdu. Kalecinin müdahalesiyle top az farka kornere çıktı. 

47. dakikada Tekirdağspor gole bir kez daha yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortaya Birol Öztürk ön direkte kafayı vurdu. Kaleci son anda kornere çeldi. 

48. dakikada Tekirdağspor kornerden golü bulmayı başardı. Yapılan ortayı arka direkte indiren Tayfun Sabri, topu Rasim Üzeyir ile buluşturdu. Rasim Üzeyir düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

51. dakikada Tekirdağspor organize geldi. Ceza sahasıa paslarla giren Ceyhun ortaya çevirdi. Birol Öztürk kale ağzında topa yerden düzgün bir vuruş yaptı. Top ağlara gitti: 2-0.

57. dakikada Tekirdağspor’un 3. golü geldi. Sol kanattan yapılan ortada Tayfun Sabri arka direkte topu kale ağzına gönderdi. Birol Öztürk kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu: 3-0.

64. dakikada Tekirdağspor 4. gole çok yaklaştı. Savunma arkasına hareketlenen Ceyhun Kalıntaş kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleci son anda ayağıyla topu önledi.

72. dakikada Karadeniz Gençlikspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Yusuf net bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Tekirdağspor mücadeleyi 3-1 galip tamamladı.

Tekirdağspor bu sonuçla 58 puana ulaştı ve zirvede yer almayı sürdürdü. Karadeniz Gençlikspor ise 27 puanla 8. sırada yer aldı.

Kaynak: İlkay Danacılar