Tekirdağ 2. Amatör hafta sonu nefes kesti Tekirdağ 2. Amatör hafta sonu nefes kesti

2023-2024 sezonu Tekirdağ Süper Amatör Küme’de mücadele eden Tekirdağspor, Çerkezköy Bld. 100. Yıl Stadı’nda Kızılpınarspor ile karşılaştı. Tekirdağspor baştan sona rahat götürdüğü maçı 5-0 kazanarak liderliğini sürdürdü.
Tekirdağspor maçın başlama düdüğünden itibaren oyun üstünlüğünü almayı başardı. Tekirdağspor gol perdesini 36. dakikada Birol Öztürk ile açtı. Hüseyin Onan kendi sahasından hızlı getirdiği topta ara pasını Birol Öztürk’e gönderdi. Birol Öztürk ceza sahasına girer girmez kalecinin üzerinden düzgün bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi: 0-1.
45. dakikada Tekirdağspor’da ilk golün hazırlayıcısı Hüseyin Onan müthiş bir gole imza attı. Ceza sahası dışında topla buluşan Onan, kalecinin uzanamayacağı köşeye harika bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu: 0-2.
Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.
İkinci yarıda 68. dakikada Tekirdağspor’un 3. golü geldi. Sağ kanattan içeri doğru hareketlenen Berkay Cengiz ceza sahasının sol çaprazında bulunan Birol Öztürk’ü topla buluşturdu. Birol Öztürk mükemmel plase bir vuruşla topu doksana gönderdi: 0-3.
82. dakikada Tekirdağspor’da oyuna sonradan dahil olan Mehmet Çavdar savunma arkasına atılan topa iyi hareketlendi ve sol çaprazdan yaptığı vuruş, savunmadan sekerek aşırtma bir şekilde ağlara gitti: 0-4.
86. dakikada Tekirdağspor hızlı paslarla savunmadan çıktı. Ceza yayında topla buluşan Ceyhun Kalıntaş yay üzerinden sert bir şutla takımın 5. golünü kaydetti: 0-5.
Maçta başka gol olmayınca Tekirdağspor maçı 5-0 kazanarak puanını 27’ye yükseltti. Ev sahibi Kızılpınarspor ise 15 puanla 7. sırada kaldı.

Kaynak: İlkay Danacılar