6 yaşındaki ressamın ilk sergisi 6 yaşındaki ressamın ilk sergisi

CHP Tekirdağ İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, eski CHP il başkanları Mehmet Nuri Saygun, Aydın Kurban, Recep Palabıyık, Recep Ökten, Şeref Çetin, Volkan Nallar, Salih Toker, Fahrettin Meker ve mevcut CHP İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli’nin katıldığı toplantı düzenledi.  

Başkanlar kendi aralarında gerçekleştirdikleri 1 saatlik bir görüşmeden sonra basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Tekirdağ İl Başkanı Özgür Şenol Taşmerdivenli ‘’Bildiğiniz gibi, kongre ve kurultay süreçlerimiz tamamlanmış durumdadır. En son 4-5 Kasım tarihlerinde bir demokrasi şöleni halinde geçen kurultayımızdan sonra artık Genel Başkanımızın önderliğinde yerel seçim süreci başlamıştır. Bu sürece geçmeden önce ben yeni seçilen genel başkanımız Sayın Özgür Özel’e çıktığı bu büyük yolda başarılar dilediğimizi ve her zaman yan yana, omuz omuza mücadele edeceğimizi söyleyerek başlamak istiyorum.’’ dedi.

Taşmerdivenli konuşmasının devamında temayül yoklaması açıklaması yaptı:
“Yerel seçim süreci partimizde start aldı. Genel başkanımız Özgür Özel geçtiğimiz günlerde tüm il başkanlarımızı bir araya getirerek, yerel seçim sürecinin startını verdi. Önümüzdeki süreçte aday adaylığı belirleme süreciyle başlayacak bir durum söz konusu. Kesin tarih vermemekle beraber CHP’nin aday belirleme süreci ile ilgili şunu söyleyebilirim: Kasım ayı içerisinde başvurular başlayacak, aralık ayının başında tamamlanacak. Aralık ayının sonunda da anket çalışmaları ve temayül yoklaması sonuca ulaşarak, CHP adayları sahaya çıkacaktır.’’
Taşmerdivenli Ankara’daki kurultayla ilgili de şu detayları verdi:
“Tüm ilçe başkanlarımızla, il başkanlığımızda bir araya geldik. Hepsiyle özel bir heyet halinde görüşmelerimizi tamamladık. İlçe başkanlarımızın fikirlerini içeren bir çalışma ve rapor hazırladık. Ankara’ya gittiğimizde önce kapalı grup toplantısına katıldık, sizlerin de takip ettiği gibi. Arkasından parti meclisimizle 81 il başkanımız bir araya geldik. Her il başkanımız kendi ili için konuşma fırsatı yakaladı. Biz örgüt başkanlarımızdan aldığımız donelerimizi üzerine hiçbir şey katmayarak onların verdiği bilgiler ışığında ilçelerimizde neler yapılması gerektiğini Genel Başkanımıza, Örgüt ve Örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcımıza, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımıza konuyu anlattık.’’

Tekirdağ’ın başkan adayının, seçmenin adaylardan hangisine daha fazla ilgi gösterdiğini anlamak için kullanılan bir araştırma yönetimi olan temayül yoklaması ile belirleneceğini söyleyen Taşmerdivenli,  seçim öncesinde illerde ön seçim yapılmayacağını, ön seçim için yasal olan sürecin yeterli olmadığını belirtti.
Taşmerdivenli, şunları kaydetti:
“Yasal ön seçime gittiğimiz takdirde çalışmalar ocak ayının sonunu bulabilir, belediye başkan adaylarımızın belirlenmesi bu da sahada hareketimizi kısıtlıyor. Seçime çok kısa bir zaman kaldı. Bunu sadece Tekirdağ olarak düşünmeyin, İstanbul, Bakırköy olarak düşünün. Bu sürecin bir an önce hareketlenmesi için temayül yoklaması yapılacaktır. Örgüt nezaretinde bir temayül yapılacaktır, örgütümüz tüm ilçelerimizde bu süreci en adil şekilde yürütecektir.”

Kaynak: Özge Ebecek