Tekirdağ etkinliğe doyacak Tekirdağ etkinliğe doyacak

Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programda, seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattı. 
“Değişim, gelişim ve dönüşüm” hedefiyle Tekirdağ'ı gerçek belediyecilikle tanıştıracaklarını, 7'den 77'ye tüm vatandaşları kucaklayan bir yönetim anlayışıyla hizmet vereceklerini aktaran Yüksel, gelecek nesillere güzel bir Tekirdağ bırakmak istediklerini ifade etti. 
Yüksel, şunları kaydetti:
"Asya ve Avrupa'nın kesişim noktasında, iki denize kıyısı olan ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan, bir tarafta İstanbul'a olan yakınlığı diğer tarafta ise Avrupa'ya açılan kapıları olan Tekirdağ'ımız kuzeyinde sanayisi, batısında tarımı, güneyinde lojistiği, doğusunda tarihi ve kültürel zenginlikleriyle birlikte hak ettiği değere ve kimliğe kavuşacak.”

Yüksel, il genelinde ihtiyaçlara yönelik projeler hazırladıklarını, Tekirdağ'ı hak ettiği örnek bir kent haline getirmek için çalışacaklarını dile getirdi. 

Tekirdağ'ın en büyük sorunlarının başında susuzluk ve altyapının geldiğini vurgulayan Yüksel,  "Tekirdağ yıllık 85 milyon metreküp içme suyu tüketimi olmakta, bunun yüzde 85'i yer altı sularından karşılanmaktadır. Bu rakamın yaklaşık 3 katının sanayi kuruluşları tarafından yer altından çekildiğini düşündüğümüzde 700 metre derinliğe kadar inen su kaynaklarımızın durumunun son derece vahim olduğunu söyleyebiliriz" dedi. 

Tekirdağ'ın Türkiye'nin en pahalı su faturalarını ödeyen illerin başında geldiğini belirten Yüksel, seçildiği takdirde nisan ayında konutlarda kullanılan su bedelini mayıs ayı faturalarına yansıtmayacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Yüksel, kentsel dönüşüm, hafif raylı sistem, tarım ve hayvancılık, şehir planlamaları, tarımsal destekler, ilçeler arası kesintisiz ulaşım başlıklarındaki projelerini anlattı.

Kaynak: Haber Merkezi