Edirnespor, Ayvalıkgücü ile karşılaşacak Edirnespor, Ayvalıkgücü ile karşılaşacak


2023-2024 sezonu Tekirdağ Süper Amatör Küme’de 9. hafta maçları oynandı. Favoriler hata yapmazken Tekirdağspor yoluna kayıpsız devam etti.
Lider Tekirdağspor deplasmanda Kızılpınarspor ile karşılaştı. Çerkezköy Bld. 100. Yıl Stadı’nda oynanan müsabakayı Tekirdağspor Birol Öztürk (2), Hüseyin Onan, Mehmet Çavdar ve Ceyhun Kalıntaş’ın golleriyle 5-0 kazandı. Mücadelede ayrıca Tekirdağspor’un attığı gollerin hepsi jeneriklik goller olmasından dolayı futbolseverler ayrı bir keyif aldı. Tekirdağspor bu skorla puanı 27 yaptı ve zirvedeki yerini korudu. Kızılpınarspor ise 15 puanla 7’inci sırada kaldı.
Karadeniz Gençlikspor ise öne geçtiği maçta sonunu getiremedi ve Kapaklı Sitesspor’a 2-1 mağlup oldu. 13 Kasım Sahası’nda oynanan maçta Kapaklı Sitespor 85’inci dakikada bulduğu golle maçı galip tamamlamayı başardı. Karadeniz Gençlikspor ayrıca maçı 9 kişi tamamladı. Karadeniz Gençlikspor 10 puanla 8’inci sırada kalırken, Kapaklı Sitespor aldığı galibiyetle puanını 21’e yükseltti ve 3’üncü basamakta yer aldı.
Çerkezköy 1911 Doğanspor ise Sağlamtaşspor’u Mustafa Uğraş Stadı’nda konuk etti. Mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1 kazanmayı başardı. Çerkezköy 1911 Doğanspor puanını 17 yaparak 5’inci sıraya yükselirken, Sağlamtaşspor 15 puanla 6’ıncı sırada kaldı.
Bir diğer önemli maçta Çorluspor, Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor ile karşılaştı. General Basri Saran Stadı’nda oynanan maçı Çorluspor 2-0 galip tamamladı. Çorluspor bu galibiyetle puanını 20 yaptı ve 4’üncü sıraya yerleşti. Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor ise 10 puanda kalarak 9’uncu basamakta yer aldı.
Şarköyspor ise Marmaraereğlisi Belediyespor’u 3-0 hükmen geçerken puanını 8 yaptı ve 11’inci sırada yer aldı.
Muratlı Belediyespor, Kumbağspor’u hükmen geçerken, Muratlı Belediyespor 9 puanla 10’uncu basamakta yer aldı.
Lig’de Tekirdağspor’u takibini sürdüren 100. Yılspor ise Ergene Pınarspor’u hükmen mağlup etmeyi başardı. 100. Yılspor bu sonuçla puanını 24 yaparak 2’inci sıradaki yerini korudu.
TEKİRDAĞ SÜPER AMATÖR KÜME 9. HAFTA MAÇ SONUÇLARI
Çerkezköy 1911 Doğanspor 2 –1 Sağlamtaşspor 
Şarköyspor 3–0 Marmaraereğlisi Belediyespor
Karadeniz Gençlikspor 1–2 Kapaklı Sitespor
Çorluspor 2–0 Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor
Kumbağspor 0–3 Muratlı Belediyespor
Ergene Pınarspor 0–3 100. Yılspor
Kızılpınarspor 0–5 Tekirdağspor

Kaynak: İlkay Danacılar