Açık Alan Hokey Süper Ligi Kırklareli'de sürüyor Açık Alan Hokey Süper Ligi Kırklareli'de sürüyor


2023-2024 sezonu Tekirdağ Süper Amatör Küme’de 8. Hafta geride kaldı. Favoriler hata yapmazken Karadeniz gençlik Hayrabolu deplasmanında rahat kazandı.
Lider Tekirdağspor 8. haftada Namık Kemal Stadı’nda Çorluspor’u konuk etti. Tekirdağspor’un pozisyon üretmekte zorlandığı maçta galibiyet golü 72. dakikada Kadir Muharrem Pehlivan’dan geldi. Tekirdağspor bu sonuçla puanını 24’e çıkararak kayıpsız yoluna devam etti. Konuk Çorluspor ise 17 puanla 4. sırada kaldı.
Bir diğer iddialı takımlardan Kapaklı Sitespor, Şarköyspor’u ağırladı. Kapaklı Sahası’nda oynanan müsabakayı Kapaklı Sitespor 6 golle kazanarak üst sıralardaki iddiasını sürdürdü. Kapaklı Sitespor bu galibiyetle puanını 18’e yükselterek 3. sırada yer aldı. Şarköyspor ise 5 puanla 11. sırada yer aldı.
Haftanın bir diğer sürpriz sonucu ise deplasmanda 4 gol atan Karadeniz Gençlikspor’dan geldi. Karadeniz Gençlikspor Hayrabolu Sahası’nda konuk olduğu Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor’u 4-1 yenerek rahat bir nefes aldı. Karadeniz Gençlikspor bu galibiyetle puanını 10’a çıkararak 8. Sırada yer alırken, Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor 10 puanla 9. sırada yer aldı.
Muratlı Belediyespor ise Çerkezköy temsilcisi Kızılpınarspor’u konuk etti. Mücadeleyi Kızılpınarspor 2-1 kazanmayı başardı. Kızılpınarspor bu sonuçla puanını 15 yaparak 6. sıraya yükseldi. Muratlı Belediyespor ise 6 puanda kalarak 10. sırada kendine yer buldu. 
Lig ikincisi olan ve 21 puana ulaşan 100. Yılspor, Kumbağspor’u hükmen, 15 puana ulaşan Sağlamtaşspor, Ergene Pınarspor’u hükmen, 14 puana ulaşan Çerkezköy 1911 Doğanspor Marmara Ereğlisi Belediyespor’u hükmen mağlup etmeyi başardı.
SÜPER AMATÖR KÜME 8. HAFTA SONUÇLARI
Tekirdağspor 1-0 Çorluspor
Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor 1-4 Karadeniz Gençlikspor
Kapaklı Sitespor 6-0 Şarköyspor
Marmara Ereğlisi Belediyespor 0-3 Çerkezköy 1911 Doğanspor
Sağlamtaşspor 3-0 Ergene Pınarspor
100. Yılspor 3-0 Kumbağspor
Muratlı Belediyespor 1-2 Kızılpınarspor

Kaynak: İlkay Danacılar