Vali Soytürk cenaze törenine katıldı Vali Soytürk cenaze törenine katıldı

Candan Yüceer, partisinin il binası önündeki alanda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. 
Yüceer, soğuk havada miting havasında geçen adaylık açıklamasında, şimdiye kadar kendisine verilen görevleri hak etmek için çok çalıştığını söyledi. 
Gücünü milletten aldığını, yüzünü her zaman millete döndüğünü aktaran Yüceer, “Ne mutlu bana ki bu kardeşinizi ön seçimlerden iki kez birinci çıkardınız. Her zaman partililerimden, seçmenlerimden, hemşerilerimden hep teveccüh gördüm” dedi. 
Meclis kürsüsünden Tekirdağ’a, Trakya’ya üvey evlat muamelesi yapılmasına karşı çıktığını aktaran Yüceer, “Tekirdağ’ın tüm kaynaklarının emilmesine ama aynı zamanda iş hizmet noktasına gelince Tekirdağ’ın yok sayılmasına, ihmal edilmesine itiraz ettim. İyi günde de kötü günde de buradaydım. Şimdi de buradayım” diye konuştu. 
TEKİRDAĞ BİR EMEK KENTİDİR
Tekirdağ bir emek kenti olduğunun altını çizen Yüceer, şöyle devam etti:
“Tekirdağ, Türkiye’nin göz bebeği olmayı hak eden bir şehir. Her türlü zorluğa karşı üreten, yatırım yapan, vergisini ödeyen, ülke ekonomisine katkı sunan bir şehir. Ama bir taraftan baktığınızda da bunun karşılığını yatırım olarak alamayan bir şehir. Burada şüphesiz Tekirdağlı hemşehrilerime bir haksızlık söz konusu. Tekirdağ daha fazla hizmeti Tekirdağ daha yaşanabilir bir kenti, Tekirdağ, daha iyi bir geleceği hak ediyor. Bir umudum var. Bir hayalim var. Havasızıyla, suyuyla sorunsuz, hemşerilerimin candan kucaklaştığı, toplu taşımada, kentleşmede daha iyiye gitmiş, gençlerin de kadınların daha mutlu olduğu, örnek belediyeciliğe uygulayan, daha yaşanabilir bir Tekirdağ kurduğumuza dair hayalim var. Ve bir inancım var. En güzelini yapacağımıza sizlerle el ele, kol kola omuz omuza verdiğinizde her zorluğu yeneceğimize, birlikte en güzelini yapacağımıza, her kademe de katılım sağlayacağımıza, Tekirdağ’da sosyal gelebileceğin ayağa kaldıracağımıza dair bir umudum var. Onun için buradayım. Onun için karşınızdayım. Tekirdağ’ın geleceğine dair büyük bir umut ve heyecanla Tekirdağ’ı en yaşanabilir il yapmak için çıkıyoruz bu yola.”
“HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM”
Yüceer, şunları kaydetti:
“Çocuklarımız ne mutlu ki Tekirdağ var desin, kadınlar iyi ki burada yaşıyorum desinler. Gençlerimiz Tekirdağ bana gelecek oldu desinler, Yaşlılarımız huzurluyum burada çok şükür desinler istiyorum. Artık yuvamda, Tekirdağ’ın mutfağında, hayata dokunan icracı makamda şehrime hizmet etmek istiyorum. Tekirdağ’ın hak ettiğini alabilmesi için, hemşerilerimin yüzünün gülmesi, layık olduğu insanca yaşamı yaşanabilmesi amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığını adayım. Ayrı gayrı olmadan, herkesin başkanı olmak üzere adayım. Herkesin Candan’ı olmak üzere adayım. Sadece bir makama değil, bir köklü değişime, büyük bir enerjinin ortaya çıkarılmasına, yeni bir yönetim anlayışını kentime kazandırmaya, bu güzel kenti bir adım değil, koşar adım geleceğe taşımaya adayım.” 
Yüceer, Tekirdağlı çiftçinin, işçinin, iş insanlarının, öğrencilerin, kadınların, gençlerin, çocukların başkanı olmak için aday olduğunu ifade etti. 
“TEKİRDAĞ’I MARKA ŞEHİR YAPACAĞIM”
Tekirdağ’ın bütün zenginliklerini, kaynaklarını, güzelliklerini halkın hizmetine kullanmak için aday olduğunun altını çizen Yüceer, şöyle konuştu:
“Samimi, güler yüzlü, dürüst, şeffaf, katılımcı, adil bir yönetim için adayım. Bizi birleştiren önceliğimiz, ortak değerimiz Tekirdağ’ı yüceltmek bugünü ve yarını daha insancıl kurmak için adayım. Türkiye’de yerel yöneticilikte Tekirdağ’ı bir başarı hikayesine çevirmek için adayım. Sürdürülebilir çevreci, sosyoekonomiği gözlemleyen, çağımızın teknolojisini ve yeniliklere hazır bir yönetim için adayım. Alt üst ölçekli planlara uygun olarak tarımın yanında, turizm ve lojistik alanında kentimizi planlayacak ve şehrimizi bu alanlarda marka şehir yapmak için adayım. İlçe belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve işin uzmanı kadrolarım ve bilim insanlarıyla uyumlu çalışarak en iyi ve en hızlı  hizmet için adayım. Sağlıklı bir kent olması yönünde alt üst yapılarımızı ivedi bir şekilde deprem tehdidi altından kurtaracak çalışmalar yapmak, depremle diğer afetler noktasında hazır bir kent yapmak için adayım. Yüzlerce yıllık tarihi topraklarımızda barındıran mavi gözlü şehrimizin kültür mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak için adayım.”
Yüceer, Tekirdağ için halkın desteğiyle onurlu bir göreve talip olduğunu dile getirdi. Kentin ihtiyaçlarını gördüğünü, , sorunları duyduğunu ve çözümleri bildiğini aktaran Yüceer, sözlerini şöyle tamamladı:
“6 bin 218 km karenin her adımında hangi sorunlar yaşandığını görüyorum. Şimdiye kadar yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Şimdi yıllardır biriktirdiğim Tekirdağ deneyimlerimle ve her birinize dokunacak projelerimle size Candan hizmet etmeye geliyorum. Hemşehrilerim bana güvenip haydi Candan Başkan dedikten sonra bu yol bize onur verir. Geçen yerel seçimlerde 4 belediyemizi kaybettik. Tabi bize yine 12-0 yapmak yakışırdı. Partimizin ve bizlerin bu yerel seçimlerdeki hedefe bellidir. Bizler yeniden 12-0 yapmak için yola çıkıyoruz. Hedefimiz Süleymanpaşa’yı, hedefimiz Kapaklı’yı hedefimiz Marmaraereğlisi’ni, hedefimiz Hayrabolu’yu yeniden kazanmaktır. Tekirdağ’da yeniden 12-0 hikayesini yapmaya hazır mısınız? Ne karşımızdaki ittifak ne yıpratma çabaları bizi bu başarıdan alıkoyamaz. Tekirdağ’da hiçbir ilçemizi sosyal belediyecilik anlayışından mahrum bırakmayacağız. Kazanan Tekirdağ olacak, kazanan Tekirdağlılar olacak, kazanan biz de olacağız. Tekirdağ’da el birliğiyle bir başarı öyküsü yazacağız. Türkiye'ye demokrasimizle, dayanışmamızla, projelerimizle, doğaya barışık çözümlerimizle örnek olacağız. Tekirdağ’ın gelecek koşusunu, adaletli yönetim dönemini, lider kent olma dönemini önümüze koyuyorum. Projelerimizi, yönetim anlayışımızla vizyonumuzla geliyoruz.”

Kaynak: İlkay Danacılar