Açılış törenine Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Adnan İnan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Özçınar, İzzetiye Mahalle Muhtarı Erdoğan Karaca, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Açış konuşmasını yapan Helvacıoğlu, İzzetiye Mahallesi’nde Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle hayata geçirdikleri seraların açılışını yaptıklarını söyledi. 
 Projenin geçen ay sonuçlandığını ve teslim aldıklarını belirten Helvacıoğlu, şöyle konuştu:
“Türkiye’de, Trakya’da tarım belediyeciliği ve üretim belediyeciliği anlayışımızı yansıtıyoruz. Gurur duymamız lazım. Üretim odaklı seralarımız hem ürün çeşitliliği hem gelir alternatifleri hem de vatandaşlarımızın aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Bu projede paydaşlarımızla büyüdük. 5 yılda 45 hibe aldık. Bu çalışma da aldığımız hibelerin sonuçlarından biri. Devletimiz, hükümetimiz ve bakanlıklarımıza, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimize teşekkür ediyoruz.”

Belediye olarak sadece sıcak asfalt yapmadıklarını, 400 vatandaşa her gün sıcak yemek gönderdiklerini, 200 engelliye akülü araba verdiklerini, 150 öğrenciye burs verdiklerini belirten Helvacıoğlu, “Burada da belediyemizin 17 dönümlük arazisinde örnek bir çalışma yaptık. Dezavantajlı ailelerimize seracılık eğitimleri verdik. Seraların 1 yıl önce açıldığı söyleniyor. Gelsinler görsünler belediye ne yaptı, 15 yılda yapılmayanları yaptık.” dedi.

Keşan’da TOKİ sevinci Keşan’da TOKİ sevinci

Önümüzdeki dönemde daha fazla sera kuracaklarını ifade eden Helvacıoğlu, şunları söyledi:
“Daha fazla üretim yapacağız, emek harcayacağız. Bu işleri biz yapacağız. Hem bölge istihdamına, hem ekonomiye hem tarım teşviki hem de tarım bölümü öğrencilerimizin eğitimine katkı veren dört dörtlük bir proje. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber 2 seramızı tarım bölümünde öğrenim gören öğrencilerimize ayırdık. Onlara da
destek olduk. Burada uygulama yapıyorlar. Bu şehrin derdiyle dertlendik. Belediyecilik böyle yapılır, canla başla çalışarak yapılır. Artık çalışanlar kazanacak. Bizim derdimiz hizmet. Belediyecilik hizmet yarışıyla olur.”

40 SERA DAHA YAPACAĞIZ
Keşan Belediyesi olarak böyle verimli bir projenin mimarı olmaktan gurur duyduklarını dile
getiren Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
 “ ‘Sorun işsizlik değil mesleksizlik’ diyerek çıktığımız bu yolda güzel bir uygulama oldu. Alın teri ve akıl terinin buluştuğu vizyonel bir projeyi hayata geçirmiş olduk. Toprağa akıl girmeliydi. Burası rol model. Bizi izleyen belediyeler de bu projeyi hayata geçirmek için çalışmaya başladılar. Fasulye salatalık, maydanoz, roka, marul, dereotu, ıspanak, çilek ürün envanterimizde olan başlıca ürünler. Kalkınma Ajansı ile yeni seralar yapmak için müracaatımızı yaptık. Bunun müjdesini vereyim; 40 sera daha yapacağız. Birçok kişiye, birçok farklı konuda ilkleri yaşatan projelerle hemşehrilerimizi hem istihdam hem de ekonomik anlamda desteklemeye devam edeceğiz. Seralarımızın Keşan’ın üretimine istihdamına, tarımsal gelişimine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı günler temenni ediyorum.”
Seralarda hak sahibi olan Hülya Çelik ise şunları söyledi: 
“Ev hanımıydım. Seralar ile ilgili açılan kursa katıldım. Bu kursun üzerinde burada üretime başladım. Devletimizden, belediyemizden Allah razı olsun. Bu imkanın bana sağlanmasından ötürü teşekkür ederim. Çok memnunum.”
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: Haber Merkezi