22 Ekim 2018 Pazartesi

Alkollü sürücü ortalığı birbirine kattı

ÖKLÜK’TEN SAĞLIKLI BESLENME TİYOLARI

Tekirdağ Süleymanpaşa’da özel bir muayenehanesi bulunan Diyetisyen Mücahit Öklük, sağlıklı beslenme ile ilgili ipuçları verdi.

11 Ekim 2018 Perşembe 14:56
Bu haber 1512 kez okundu
ÖKLÜK’TEN SAĞLIKLI BESLENME TİYOLARI

 

ÖKLÜK’TEN SAĞLIKLI BESLENME TİYOLARI

Tekirdağ Süleymanpaşa’da özel bir muayenehanesi bulunan Diyetisyen Mücahit Öklük, sağlıklı beslenme ile ilgili ipuçları verdi.

 

Beslenme Uzmanı Mücahit Öklük, ülkemizde çok yaygın olan demir eksikliği ile ilgili yaptığı açıklamada, demir yönünden zengin olan gıdaları; kuru erik, gün kurusu, kuru üzüm, Antep karası olarak sıraladı. Aynı zamanda bakliyatların da demir yönünden çok zengin olduğunu belirten Öklük, kırmızı ette de yüksek miktarda demir bulunduğunu fakat bakliyatlar ya da kuru meyveler kadar olmadığını belirtti.

 

Diyetisyen Mücahit Öklük, çok merak edilen demir ve kalsiyumun birlikte tüketilmesinin emilim yarışına girmesi ve vücuda hiçbir yarar sağlamadığı sorusu hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Öklük, eskiden yapılan araştırmaların, demir ve kalsiyum yüklü besinlerin birlikte tüketilmesinin vücutta nötr etki yarattığını gösterdiğini ama son yapılan araştırmaların daha farklı bir sonuç verdiğini dile getirdi. “Son yapılan araştırmalara göre demir yüklü ve kalsiyum yüklü besinler beraber tüketildiğinde emilim yarışına girer evet ama vücudun hangisine daha çok ihtiyacı varsa bünye onu alır.” dedi. Demir yüklü ıspanak ve kalsiyum yüklü yoğurdun ya da pekmezle birlikte sütün ya da peynirin birlikte tüketilmesinin nötr etki yaratmadığını, vücuda gerekli olan yararı sağladığını vurguladı.

 

Öklük, besinlerin saklanması ve pişirilmesi ile ilgili de önemli açıklamada bulundu. Yiyeceklerin buzlukta -18 derecede saklandıktan sonra buzunun çözülmesi için kesinlikle dışarıda değil buzdolabının içerisinde, üst rafta bir gün bekleyerek çözülmesinin sağlanması gerektiğini belirten Öklük, dışarıda çözdürülen besinlerin vitamin kaybına uğradığını ve bakteri ürettiğini dile getirdi. Sağlıklı beslenme için doğru şekilde buzu çözülen besinlerin doğru şekilde pişirilmesinin en yararlı olduğunu belirten Öklük, özellikle kırmızı ve beyaz ette saklanma ve pişirme yöntemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı.

Özge Ebecek

Haber Merkezi

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    banner12
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SPOR TOTO SÜPER LİG
    Tür seçiniz:
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV