“Ulu çınarların” hayır dualarını aldı “Ulu çınarların” hayır dualarını aldı

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 14 Mart Tıp Bayramı’nda ilçede görev yapan doktorlar ve sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Yüksel ilçede devlet hastanesi bulunmaması nedeniyle sağlık ocakları ile aile sağlığı merkezlerindeki doktorların Tıp Bayramı’nı kutladı. Ergene’nin çeşitli mahallelerindeki sağlık ocakları ve aile sağlığı merkezlerinde görevli doktor ve sağlık çalışanlarını ziyaret ederek 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan Yüksel sağlık çalışanlarına günün anısına çiçek verdi.
“Sağlıklı yaşam insan hayatının vazgeçemeyeceği temel haktır” diyen Yüksel, “Bu anlamda tüm sağlık çalışanları insanların yaşam kalitesini yükseltme konusunda ve hastaları sağlığına kavuşturma adına önemli ve kutsal bir görev üstleniyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözüyle sağlık kurumlarına duyduğu güven ve takdir kanıtlanmıştır. Bizler de bu anlayışla kutsal icra eden hayatını insanlığın hizmetine adayan, sağlık hizmetlerini halkımıza ulaştırmada büyük bir özveri ile görev alan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 
 
Ergene Belediyesi’nin sağlık alanındaki çalışmaları konusunda da bilgiler veren Başkan Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini sunuyoruz. Doğumdan ölüme her daim vatandaşlarımızın yanındayız. Ergene kurulalı 10 yılı aşkın bir süre olmasına karşın ilçemizde henüz bir hastane bulunmamasından ötürü Ergene halkı çevre il ve ilçelerdeki hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Bizler de hastanelere ulaşma konusunda güçlük çeken vatandaşlarımızı talep etmeleri halinde evlerinden alıyor, hastanedeki tedavi süreçlerinin ardından yeniden evlerine ulaştırıyoruz. Böyle bir hizmeti sadece bölgemizde değil Türkiye genelinde bu derece kapsamlı şekilde veren tek belediyeyiz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi