“Ulu çınarların” hayır dualarını aldı “Ulu çınarların” hayır dualarını aldı


Bulgaristan’da uygulanan zorunlu asimilasyon girişimi sırasında annesinin kucağında henüz 17 aylıkken katledilen Türkan bebeğin vefatının 39. yılı nedeniyle Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel anma mesajı yayımladı.
1984’te Bulgaristan’da yapılan ad değiştirme sırasında ve sonrasında Belene kamplarında eziyetler çeken, vefat eden tüm soydaşları rahmet ve minnetle anan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kulandı:
 “Ergene Balkanlardan ve Anadolu’nun dört bir tarafından gelen vatandaşlarımızın hoşgörü ile bir arada yaşadığı Türkiye mozaiği bir ilçemiz. Bizler doğumdan ölüme vatandaşımızın her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu doğrultuda Olimpiyat ve Dünya şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun adını Velimeşe Mahallemizde bulunan spor tesislerimize vererek hatırasını yaşatıyoruz. Yine düzenlediğimiz geleneksel yağlı güreşlerimize de Kızılcıklı Mahmut Pehlivan’ın adını vererek kültürel zenginliğimiz ve gurur kaynağımız olan atalarımızı anma fırsatı buluyoruz. İlçemize daha önce Türkan bebeğin adını ölümsüzleştirdiğimiz Türkan bebek parkını kazandırmıştık.” 
Yüksel, “Ölüm her zaman zor ve erkendir; ancak minik Türkan bebeğimizin katledilmesi bizlerin içinde her daim bir yara olarak kalacaktır. Bir daha bu tip acıların yaşanmamasını diliyorum. Bunun için gelecekte geçmişte olduğundan daha çok birbirimize kenetlenmeli ve özgürlüğün kıymetini bilmeliyiz. Başta Türkan bebek olmak üzere Bulgaristan’da 1984 olaylarında hayatını kaybeden tüm soydaşlarımızı rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İlkay Danacılar