Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen aday adaylığı açıklaması öncesinde alana eşi Ayten Yüksel ile gelen Rasim Yüksel, elindeki karanfilleri vatandaşlara taktim etti, kendisini karşılayanlarla kucaklaştı.
 
Ardından parti binası önünde kurulan sahneye çıkarak kürsüden meydanı dolduran bini aşkın kişiye hitap eden Yüksel, “Öncelikle içine girmiş olduğumuz seçim döneminin, başta partimize, ilçemize, ilimize, ülkemize, ayrıca partimizden aday adayı olan arkadaşlarıma da hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
Yüksel, şöyle devam etti:
“Allah’a şükür, bizim başımız dik, alnımız açık. Yine karşınızdayım. Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını, 10 yıldır Ergene’de, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesinde gururla dalgalandırıyoruz. Bu örgüt Ergene’de iki dönemdir belediye seçimlerini kazanmanın mücadelesini verdi ve bu örgüt Ergene’yi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi yaptı. Ergene, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Atatürkçülerin kalesidir. Bu gurur, bu meydanı dolduran Cumhuriyet Halk Partililerindir, bu gurur sizindir arkadaşlar, sizindir” diye konuştu.
 
Hep birlikte bu bayrağı bu kalede dalgalandırmaya devam edeceklerini belirten Yüksel, “10 yıldır Ergene’mizin her alanda çehresini değiştirdik. Çok hizmetler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Başarımızdan korkanlar her türlü iftiralarla, çeşitli kumpaslarla yolumuzu kesmeye çalıştılar. Çalışmaya devam ediyorlar. Belediye gelirleri azalsın, Ergene Belediyesi vatandaşına hizmet edemesin diye Velimeşe OSB’deki yerlerimize el koydular. Durdurabildiler mi bizi? Tabi ki hayır. Biz hizmet için yola çıktık. Halkımız bize inandı. Biz de sizlerin güvenini boşa çıkarmamak için çalıştık, var gücümüzle de çalışmaya devam ediyoruz. Bugün Ergene’mizde bize hizmet gelmedi diyecek bir tek mahallemiz yoktur. Her mahallemize hizmetlerimiz vardır. Biz mahalle ayrımı yapmadan hizmet ettik. Biz insan ayrımı yapmadan hizmet ettik. Bugün Ergene’mizde memleketin her bir ilinden gelmiş, buraya yerleşmiş vatandaşlarımız var. Hiçbirine diğerinden daha değerli veya daha değersiz muamelesi yapmadık. Bütün vatandaşlarımıza eşit şekilde hizmetler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Ergene Belediyesi olarak yaptıkları bazı çalışmaları da sıralayan Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak sadece 2. dönemimizde, 17 mahallemizde 21 bin metrekare asfalt, 370 bin metrekare parke taş,  55 bin metrekare sathi kaplama, 51 bin metrekare beton yol yaptık.  Yaptığımız hizmetlerle artık Ergene’mizde yol sorunu kalmamıştır deme noktasına ulaştık. Geçen beş yıllık hizmet süremizde, dini, dili, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun herkesi kucaklayan bir yerel yönetim vizyonu ile hiçbir vatandaşımıza, hiçbir ayrımcılık yapmadan, her daim yanınızda, yakınınızda olan bir belediyenin varlığını, halkımıza hissettirme gayreti içinde olduk. ‘Sevgi kenti Ergene’ hedefi ile çıktığımız bu yolda, gül yüzlü çocuklarımızdan elleri öpülesi yaşlılarımıza, her biri çok kıymetli insanımızla, aramızda yıkılmamak üzere, gönül köprüleri kurduk. Yoksulun, darda kalmışın, şartlar ne olursa olsun yanında olduk, sobasında yakacağı olmayanın da, mutfağında aşı pişmeyeninde yanında olduk.  Acı çekip üzülenin, acısını paylaştık. Mutlu olanın sevincini paylaşarak yüreklerimizde büyüttük. Doğumdan ölüme kadar halkımızın her anında yanında olduk, yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

“Sevgi Sofrası” Velimeşe’de kuruldu “Sevgi Sofrası” Velimeşe’de kuruldu

“Gece gündüz demeden çalışarak, yaptığımız hizmetlerle, güzel Ergenemizi, her gün bir adım daha geleceğe taşıyoruz” diyen Yüksel, şunları kaydetti:
“Çok şükür bu beş yılımızı da alnımızın akı ile tamamladık. Halkımıza verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Halkımız ne istediyse onu yaptık.  Herkesin bildiği ve takdir ettiği üzere bu süreç içinde ergenemize güzel projeler, güzel hizmetler yaptık. Muhtarlarımız ile beraber, meclis üyelerimiz ile beraber, halkımız ile beraber, her hizmetin heyecanını birlikte tek yürek olarak yaşadık. Her mahallemize hizmet götürdük. Bundan hiç kimsenin zerre şüphesi olmasın. Bugün, yaptığımız parklarda çocuklarımız mutlu bir şekilde oynayabiliyor, halkımız da bu parklarda oturup huzur içinde dinlenebiliyorsa, ne mutlu bize. Bugün  Yeşiltepe ve Sağlık Mahallesinde yaşayan insanlarımız temiz su içiyorsa,  ne mutlu bize. İlçemizin altyapısı olmayan mahallelerinde kanalizasyon sorunu çözüldü ise,  ne mutlu bize. Halkımız bugün asfalt ve kilit taş yolları kullanıyorlarsa ne mutlu bize.” 
 
Modern belediyeciliğin en güzel örneklerini, projelerini Ergene’mizde gerçekleştireceğiz diyen Başkan Yüksel açıklamasını şöyle sürdürdü: 
“Çevreci belediyeciliğin en güzel örneklerini göreceksiniz, yeşil Ergeneyi hep beraber yaratacağız. Ergene’yi sahip olduğu kültürel değerleriyle ulusal ve uluslararası marka bir şehir yapma mücadelemizi daha da yukarılara taşıyacağız. Hep beraber güzel Ergene’mizi Trakya’mızın ve Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmaya devam edeceğiz. 5 yıl önce sosyal belediyecilikteki başarılarımızı daha da ileriye götüren, kültür merkezi, aşevi ve taziye evi, cem evi, kreş, Atatürk Evi, kitap kafe, halk ekmek fırını, göl restoran gibi projelerimizin hayata geçtiğini göreceksiniz dedik, çok şükür hepsini yaptık, halkımızın hizmetine açtık. Bu işlerimizi yaparken, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ekip ruhu ile ben değil biz diyerek çalışacağız. Biz bugüne kadar; bu şehir ile ilgili bir fikri olana, ‘sana ne’ demedik, demeyeceğiz. Bu şehir ile ilgili bir sorun iletene, ‘bana ne’ demedik, demeyeceğiz. Bir olacağız, birlik olacağız, birleştirici olacağız ve hep birlikte başaracağız. Bizim 5 yıl dilimizden düşürmediğimiz sloganımız olan Sevgi Kenti Ergene’de yaşayanların arasında bundan sonra da sevgi bağlarının güçlenmesi için elimizden geleni yapacağız.  Bu güne kadar olduğu gibi ötekileştiren, ayrıştıran değil, birleştiren olacağız. İşte bugün buradaki bu tablo da ispatı. Şu tabloya bir bakın, bu tabloda güzel ülkemin güzel insanlarının mozağini görüyorsunuz. Biz olmanın, birlik ve beraberliğin tablosunu görüyorsunuz. Ergene’yi tekrar kazanma ve yönetme arzusunu görüyorsunuz. Ergene’de martın sonundaki baharı görüyorsunuz. Ergene’de zaferi görüyorsunuz zaferi. Bizim geleceğe sözümüz var. Bizim Ergene’ye sözümüz var. Önümüzdeki dönemde de Ergene’mize değer katacak yeni projelerimizle, herkesin yaşamaktan mutluluk duyacağı bir Ergene’yi inşa etmeye devam edeceğiz. Daha bitmedi, yapacak çok işimiz var diyor ve Ergene Belediye Başkanlığı için aday adaylığımı açıklıyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Hepinizi çok seviyorum. Hep birlikte başaracağız.”

Kaynak: İlkay Danacılar