Hıdırellez kutlamasında belediye borçlarının bitmesini dilediler Hıdırellez kutlamasında belediye borçlarının bitmesini dilediler

Bedri Mert Öztürk, ilçe merkezinde düzenlediği mitingde, CHP’den Marmaraereğlisi Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. 
Öztürk sözlerine, “Öncelikle Zonguldak’ta aşırı yağıştan dolayı meydana gelen heyelanda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” diyerek başladı. 
Emeğin, sevginin kenti Marmaraereğlisi’ni geleceğe taşıyacak, bir o kadar uzun, bir o kadar zor ama bir o kadar da heyecanlı bir yolculuğun ilk adımını attıklarını belirten Öztürk, “Bu ilçede taş üstüne taş koyan önceki dönem belediye başkanlarımız; Yeniçiftlik’ten Halil Kavas’ı, İsmet Ata’yı, Lütfü Kurt’u, Kadir Ünal’ı, Sultanköy’den  Şadan Çolpan’ı, Selahattin Baş’ı, Fehmi Duman’ı, Ersin Çolpan’ı; ilçe merkezimiz Marmaraereğlisi’nden Süleyman Aktüğün’ü, Mehmet Es’i, Rahmi Özcan’ı, Enis Sülün’ü, Emin Yılmaz’ı, İbrahim Uyan’ı sevgi ve saygıyla anıyorum. Ölenlere rahmet, hala hayatta olanlara da teşekkür ediyorum. 
112 gün sonra görevi sona erip emekli edeceğimiz mevcut Belediye Başkanı Hikmet Ata’ya da teşekkür ediyor, bu meydandan selamlarımı iletiyorum” dedi.
Öztürk, şunları kaydetti:
“Cumhuriyet Halk Partisi’yle ilk tanıştığımda daha lise çağlarının başındaydım. Her gün içimde büyüyen bu sevginin, gençliğimin en güzel yıllarını bu denli süsleyeceğini ben de bilemezdim. Gençlik kolları başkanlığı yaptım. Parti içi eğiticilik yaptım. Ayrılıklarda sevdaya dahildi, yine sevdama kavuştum ve Mustafa Kemal Atatürk’ün biz gençlere emanet ettiği bu ülkede şimdi ilçem adına bir yola çıkıyorum. 10 mahallesiyle bir bütün olmuş Marmaraereğlisi’nin sorunlarını bilen bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Saymakla bitmeyecek kadar çok, ama çözüm odaklı bir belediyecilik hasretini bitirmek için buradayım. Gençliğin gerek eğitim gerek sosyal anlamda eksiklerini bilen, bunlarla ilgili fikri olan ve çözümü yine gençleri dinleyerek yapacak bir kardeşiniz olarak buradayım.”
VAATLERİNİ SIRALADI 
Öztürk, Marmaraereğlisi Belediye Spor’u yeniden ayağa kaldıracağını vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Esnafın sadece 3 ay yazın iş yaptığı, koca bir sene yaz sezonunu beklediği değil,  12 ay boyunca refah seviyesi yüksek bir ilçe ekonomisi için buradayım. İlçemizdeki üniversite öğrencileri yollarda otostop çekip de ilçeye gelmemesi için buradayım. Sosyal belediyeciliğin ne demek olduğunu, bu ilçeye ufak dokunuşlarla ne kadar büyük işler başarabileceğini göstermek için buradayım. Halk plajlarının kişilere peşkeş çekildiği değil, tamamıyla belediye tesis alanları ile vatandaşın emrinde olacak bir anlayış için buradayım. Doluluk seviyesi yüzde birlere kadar gerileyen Türkmenli Göleti için buradayım. Sanayicisiyle barışık, çevre dostu istihdamın her zaman yanında bir anlayış için buradayım. Yerli üretimin yanında, çiftçileri destekleyecek projeler için buradayım. Tarlalarımızı talan eden  kaçak yapıların önüne geçmek için buradayım. Nüfusumuzun yüzde 2’sini oluşturup geçimini balıkçılık ile sağlayan hemşehrilerim için buradayım. Ev hanımlarımız için, çalışan ve çocuklarını okutmaya çalışan annelerimiz için buradayım. Gençliğimin enerjisiyle, büyüğünü bilen, küçüğünü de seven biri olacak her kesimden, karşı mahalleden dahi oy olabileceğim için buradayım.
“MARMARAEREĞLİSİ BEŞ SENE DAHA KAYBETMESİN” 

Öztürk, bir konuda söz verdiğini anlatarak, “Bu söyleyeceğimi esnaf arkadaşlarımız vatandaşlarımız çok çok iyi anlayacaktır. Gerek bu meydanlardan gerek kapı kapı gezerek hemşerilerimizden oy isteyeceğiz. Destek isteyeceğiz.  Allah’ın izniyle aday kalır ve sizlerin de oylarıyla belediye başkanı olursam, benim atadığım hiçbir bürokrat, benim atadığım hiçbir başkan yardımcısı kendisini sizlerden üstün göremeyecek, vatandaşa zulüm edemeyecektir” dedi. 
Öztürk, şunları kaydetti: 
“Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var. Bu gençliğe güvenen yaşlısıyla genciyle yol arkadaşlarımız var. Bölgemiz gençlere güvendiğini her zaman göstermiştir. O güveni boşa çıkartmamış 29 yaşında Ereğli’ye belediye başkanı olup 3 dönem hizmet etmiş Enis Sülün gerçeğimiz var. Mesela partimizde 3 dönem milletvekilliği yapmış Emre Köprülü milletvekili olduğunda 30 yaşındaydı. Ayrıca 33 yaşında Adalet ve Kalkınma partisinin açık ara önde olduğu, yüzbinlerin yaşadığı Çerkezköy’de o yaşta belediye başkanı olmuş, 2 dönemdir de yaptıklarıyla hepimizin örnek başkanı Vahap Akay var. Eski genel başkanımız Deniz Baykal mesela. 34 yaşındaydı ilk bakanlık yaptığında.  Biraz daha derin örnek vermek gerekirse Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde sadece 21 yaşındaydı. Mustafa Kemal Atatürk ülkenin gidişatının sancılı olduğunu görüp silah arkadaşlarıyla Şam’da gizli olarak Vatan ve Hürriyet Cemiyeti'ni kurduğunda sadece 25 yaşındaydı.  Bu ülke boşuna gençlere emanet edilmedi. Bizim bu işi başaramayacağımız iddia edenleri, tarihe bakmaya davet ediyorum.”
“VEFA BORCUM VAR”
Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Aday adaylığı dosyamı verirken ‘benim buraya bir vefa borcum’ var demiştim. 2019 seçimlerini,  bireysel seçimlerimizi, hatalarımızı, bunların hiç birini unutmadık. Seçmenin bizi cezalandırdığı, bizlerin de bu cezaya katkı sunduğu kötü bir seçim dönemi yaşadık. Ben şahsım adına özür diliyorum. Ama vefa borcum nedir. Vefa bu kürsiyedir. Vefa burayı dolduran meydanadır. Buradaki parti emekçilerine. Hemşehrilerimedir. Üstüne basa basa söylüyorum, bugün ben aday olmak için değil, belediye başkanlığını kazanmak için 6 oklu bayrağı dikmek için buradayım.  Genel Başkanımız Özgür Özel önderliğinde, Marmaraereğlisi’ni kazanacağız. Tekirdağ’da yeniden 12- 0 yapacağız.”

Kaynak: Özge Ebecek