Bahar Türküleri kulakların pasını silecek Bahar Türküleri kulakların pasını silecek

Farkındalık yaratan program öncesinde ZİÇEV Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Güneş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Güneş, kürsüde yaptığı konuşmada, herkesin özel çocukların farkında olması gerektiğini söyledi. Özel çocuklara imkan verildiğinde neler yapabildiğinin çok güzel örnekleri olduğunu ifade eden Güneş, "Biz bugün farkındalık oluşturmak için güzel bir etkinlik yapmak istedik. Yeter ki çocuklarımızdan bir şey istesinler, onlar neler yapacaklarını gösteriyor. Birazdan özel çocukların yapacakları gösterilerde daha iyi göreceksiniz. Onların farkında olup onlara yardımcı olalım" dedi.

Daha sonra vakıfta eğitim gören öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde ve tek kişilik dans gösterileri sundu. Dans gösterisi Ceza adlı rap yıldızının “Fark Var” şarkısı eşliğinde başladı. Ardından “Fidayda” isimli yöresel şarkı ile etkileyici bir dans gösterisi toplu olarak sergilendi.
Daha sonra ise Barış Manço’nun ünlü şarkısı “Yaz Dostum” eşliğinde tek kişilik bir dans gösterisi izleyicilerle buluştu. Playback yapan ZİÇEV öğrencisi gösteri sonunda yoğun alkış aldı.

02C3Bbb7 901C 4857 Baca 89Dd64D4A7Db (1)Sonrasında sahneye çıkan down sendromlu öğrencinin “Kuzu kuzu” şarkısı eşliğinde gerçekleştirdiği Tarkan canlandırması herkesi büyüledi. Gösterinin son dansı son döneme damga vuran “Parla” şarkısı ile oldu. ZİÇEV öğrencileri ve öğretmenleri hazırladıkları kareografiyi izleyenlere sunarak yoğun alkış aldılar.
Programa, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve vatandaşlar katıldı.

Beğenilen gösterinin ardından özel öğrenciler farkındalık oluşturmak için Hükümet Caddesi'nde yürüyüş yaptı.

02C3Bbb7 901C 4857 Baca 89Dd64D4A7Db (1)

Kaynak: Özge Ebecek