Eğitim dönemi boyunca çalışıp emek veren öğrenciler, karne sevincini yaşarken iki haftalık tatil sürecine girdiler.
Mevlana İlkokulu'ndaki törende öğrenciler, karnelerini İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan'dan aldı. Ulusan, bir süre sohbet ettiği öğrencilere, karnelerini dağıttıktan sonra çeşitli hediyeler verdi.
Süleymanpaşa İlkokulundaki karne programı kapsamında; öğrenciler her günkü gibi okul formalarıyla aynı saatte okullarına geldiler. 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son okul gününü öğretmenleriyle birlikte sınıfta sevgi dolu geçiren ilkokul öğrencileri, 11.30 gibi öğretmenlerinin elinden karnelerini aldılar. Karnelerini alan öğrenciler heyecanla öğretmenlerine sarılıp fotoğraf çektirdiler. 

“Kiraz Festivali" 13-16 Haziran’da düzenlenecek “Kiraz Festivali" 13-16 Haziran’da düzenlenecek


10 ÖĞRENCİYE HEDİYE ÇEKİ VERİLDİ
Karnelerini inceleyen öğrenciler, öğretmenlerinin değerlendirmelerinin karneye yansımış halinden memnun kaldılar. Saat 12.00’de tören alanında toplanan Süleymanpaşa İlkokulu öğrencilerine birçok konuda hediyeler takdim edildi. Okulda EBA sistemine en çok giren 10 öğrenciye kantin alışverişi çeki hediye edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamak adına başlatılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere de hediyeleri Süleymanpaşa İlkokulu Okul Müdürü Abdurrahman Metinoğu tarafından takdim edildi. 
ÇEVRECİ ÇALIŞMALAR GÖSTERİLDİ
Programda “Sıfır Atık Projesi” kapsamında öğrencilerin ortaya çıkardığı ürünler diğer öğrencilere de örnek olması amacıyla gösterildi. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler hediyelerini kabul ederlerken, destek olanlara teşekkürlerini sundular. Okul Müdürü Metinoğlu yaptığı konuşmada kitap okumanın önemine değinerek, çocukların başarılarının devamını diledi.
 Program sonunda tüm öğrenciler tören alanında karnelerini kaldırarak fotoğrafçılara mutlu bir fotoğraf karesi verdiler.
İstiklal Marşı’nın okunması ile program sona erdi. Karnelerini alan çocuklar iki haftalık tatile çıktı.

Kaynak: Özge Ebecek