Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye alanındaki serginin açılışına NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai Öztaş, çeşitli branşlardan akademisyenler ile üniversite öğrencileri katıldı.

“Yönetimde Zihniyet Değişikliği” konuşuldu “Yönetimde Zihniyet Değişikliği” konuşuldu

Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Özşahin, serginin açılışında yaptığı konuşmada, 2021 yılında da açılan serginin başka bir versiyonunu açtıklarını söyledi. 

Sergimiz geleneksel bir karakter kazandığını aktaran Özşahin, “Bu sergide farklı dersler kapsamında öğrencilerimiz tarafından hazırlanmış çeşitli tematik haritalar yer almaktadır. Sergimizin bu seneki teması 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerin deprem özellikleridir. Bunun yanında Tekirdağ şehrinin topografya, jeoloji, jeomorfoloji ve uygulamalı jeomorfoloji haritaları ile Trakya Yarımadası’ndaki akarsulara ait hidrografya haritaları ve çeşitli türden Türkiye haritaları da sergilenmiştir. Geçmiş sergiden farklı olarak bu sergide hem elle çizim (Geleneksel Yöntem) hem de CBS destekli (Modern Yöntem) haritalar sunulmuştur. Serginin hazırlanmasında bütün emek öğrencilerimize aittir” dedi. 

Sergide emeği geçen öğrencilere teşekkür eden Özşahin, “Hepsini yürekten kutluyorum. Serginin düzenlenmesi konusunda her türlü destekleri için Sayın Rektörlük ve Dekanlık makamlarına da teşekkür ederim. Sergimizin vatana millete hayırlı olmasını diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederiz” diye konuştu. 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai Öztaş ise şu ifadeleri kullandı:
 “Coğrafya bölümü tarafından düzenlenen 'Mekanın Görsel Dili: Haritalar 2024' adlı sergi geleneksel bir hal almıştır. Serginin özellikle bu seneki temasının ‘6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen iller’ olması ayrıca çok önemlidir. Bilindiği gibi haritalar çok önemli bir malzemedir. Bir yerin mekanının neresi olduğu, o yerde geçmişte yaşanmışlıkların neler olduğunu görebilmemiz açısından ve mekanı algılayabilmemiz açısından haritalar çok önemlidir. Ben bu serginin hem öğrencilerimize hem de şehirdeki halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Serginin hazırlanmasında katkılarından dolayı tüm Coğrafya Bölümü ekibine teşekkür ederim.” 
Açılışa katılanlar sergiyi gezerek haritaları inceledi.

Kaynak: Özge Ebecek