Süleymanpaşa İlkokulu’nda kermes Süleymanpaşa İlkokulu’nda kermes

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 10 Ocak 1971 yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantı başlangıç kabul edilerek, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda 10 Ocak tarihinin, “İdareciler Günü” olarak kabul edildiğini belirtti. 
Kamu düzenini tesis eden, kurum ve kuruluşların iş ve işlemlerini denetleyen Mülki İdare Amirlerin, vatandaşların huzur ve refahının temin edilmesinde çok önemli bir görev üstlendiğini aktaran Soytürk, şunları kaydetti:
“Mülki İdare Amirleri, yaptıkları çalışmalarla devlet politikalarımızın başarılı bir şekilde uygulanmasını, kamu hizmetlerinin vatandaşlarımızı memnun edecek biçimde sunulmasını sağlarlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Mülki İdare Amirlerinin önemini ‘İcra eden, karar verenden daima daha güçlüdür’ sözüyle ifade etmiştir. Halkımızın talep ve ihtiyaçlarını tespit edip çözümler üreten, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için zaman ve mekan mefhumu gözetmeden çalışmalar yapan Mülki İdare Amirleri, devletimizin varlığını, otoritesini ve şefkatini temsil etmekte ve devlet ile millet arasındaki bağları güçlendirmektedir. Yurdumuzun dört bir köşesinde devletimizin bekası için üstün bir vazife bilinciyle fedakarca görev yapan tüm valilerimiz, vali yardımcılarımız ile ilçelerimizde hizmet veren kaymakamlarımız olmak üzere tüm Mülki İdare Amirlerimizin 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyor, vefat eden tüm Mülki İdare Amirlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Kaynak: Özge Ebecek