Yedi ülkeden sporcular Lüleburgaz’da buluştu Yedi ülkeden sporcular Lüleburgaz’da buluştu

Murat Gerenli, yaptığı açıklamada, Lüleburgaz’ın önemli sorunlarının birçok vatandaşın canına mal olmasına rağmen siyasete malzeme edildiğini belirtti. 
Lüleburgaz Belediyesi olarak bu sorunların çözüme kavuşması için meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve tüm mesai arkadaşlarıyla canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini aktaran Gerenli, “Bu konuda sorumlu olduğumuz merci Lüleburgaz halkıdır. Konuyla ilgili tüm süreçler ilgili kurum ve kuruluşlarla şeffaf bir şekilde yürütülmüş ve tüm gelişmeler Lüleburgaz halkıyla açık bir şekilde paylaşılmıştır” dedi. 
Gerenli, şunları kaydetti:
“Çevre yolu sürecinde önceki dönemden süregelen mahkeme süreçleri sonlandırılmış, 2021 yılında kentimize ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı, 2022 yılında 1/1000 ölçekli uygulama imar planı çalışmaları, belediyemizce tamamlanmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğü ile söz konusu çevre yolunu konu alan protokol 2022 yılında imzalanmış ve 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Madde uygulaması çalışmaları başlamıştır.  Söz konusu alanda imar uygulama çalışması tamamlanmış ve 26.10.2023 itibariyle bilgilendirme askı süreci başlatılmıştır.
Gelinen noktada çevre yolunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınması beklenmektedir.”
“CİDDİ TEZATLAR OLDUĞU AÇIKTIR”
Gerenli, şu değerlendirmelerde bulundu:
“16 Ağustos 2022 tarihinde iktidar partisinin Lüleburgaz İlçe Başkanlığı sayfasından Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısının fotoğrafının olduğu bir gönderi yayınlanmış, gönderide, Lüleburgaz Çevre Yolu Projesi’nin, Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne denk gelen 29 Ekim 2023’te hizmete gireceği belirtilmiştir. Ancak görüyoruz ki Lüleburgaz’ın geleceği için bizi sevindiren bu paylaşımlar ile bugün söylenenler arasında ciddi tezatlar olduğu açıktır. Çevre yolu gibi Lüleburgaz’ın yıllardır süregelen sorunlarından olan Lüleburgaz Deresi’nin ıslahı, tarihi taş köprünün yayalaştırılması ve kent içi trafiğinin rahatlatılması gibi önemli sorunları çözmek için ilk günden bu yana yoğun mesai harcanmış ve tüm süreçler şeffaf bir şekilde halkımızla paylaşılmıştır. Lüleburgaz’ın kuzey-güney eksenli ulaşımının rahatlatılması ve mevcut tarihi taş köprünün araç trafiğinden arındırılması amacıyla kuzeybatı çevre yolu güzergâhı oluşturulmuş ve yolun yapılması ile ilgili tüm kamulaştırma işlemleri ile yol altyapısına ait projelendirme çalışmaları tamamlanmıştır. Belediyemiz yolun aktif hale getirilmesi için Lüleburgaz Deresi üzerinde DSİ tarafından yapılacak olan 1. Kısım Taşkın Koruma Tesisi projesi içinde yer alan 2 köprünün yapılmasını beklemekte ve süreci yakından takip etmektedir. Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Yönetmeliği gereğince meskun mahal içinde yer alan dere, akarsu, baraj ve göletler üzerinde yapılacak tüm sanat yapıları ve çalışmaları ancak DSİ Genel Müdürlüğü’nce yapılabilir. Kaldı ki söz konusu proje içinde yer alan köprülerin yapımının belediyemizce gerçekleştirilmesi defalarca teklif edilmesine karşın söz konusu yönetmelik gereği dereler üzerinde yapılacak tüm yapıların DSİ tarafından gerçekleştirileceği belediyemize bildirilmiştir. Yine bahse konu dere üzerinde mevsimsel yağışların etkisiyle taşkın riskinin ortaya çıkması ve can ve mal kayıplarının olabileceğinden bahisle süreç belediyemizce dikkatle takip edilmiş, derenin temizlenme çalışmasının yapılması için DSİ’ye tüm destek verilmiş hatta 11.08.2023 tarih ve 90325 sayılı yazımızda DSİ’nin iş yoğunluğu olması halinde, temizliğin belediyemiz tarafından yapılabileceği DSİ 112. Şube Müdürlüğü’ne bildirilmiştir.”
Gerenli, şu ifadeleri kullandı:
“Gelinen noktada DSİ tarafından bahse konu dere üzerinde yapılacak taşkın koruma tesisi ihalesinin gerçekleştirildiği ve 25.08.2023 tarihinde işe ait sözleşmenin imzalandığı bilinmekle birlikte, anılan tarihten günümüze, işe ait çalışma programı halen belediyemize bildirilmemiştir. Mevcut iktidar milletvekilinin, görevi devraldığı halefinin 22 Ekim 2016’da sosyal medya hesabından ‘dere ıslahı projesinin’ yatırım programına alındığını duyurduğu haberi, mevcut iktidar ilçe başkanının Lüleburgaz’da faaliyet gösteren bir sosyal medya hesabına konu ile ilgili yapmış olduğu bilgilendirmeyi tekrar okuyup değerlendirmesini tavsiye ediyoruz. Siyaset ve kamu kurumları, halkımızın huzuru, güveni ve mutlu geleceği için hizmet etmelidir. İlimiz milletvekilinin sorunların çözümü için çalışmak yerine, görevinin gereğini yapmayan ve kaynak ayırmayan devlet kurumlarını savunmaya çalışması siyasetin geldiği son noktanın, parti-devlet anlayışının acı bir örneğidir.”
“Lüleburgaz halkı müsterih olsun” diyen Gerenli, “Lüleburgaz Belediyesi olarak tüm şartlara rağmen sorunları çözüme kavuşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi bugün de takdir Lüleburgaz halkınındır” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi