“Yeşil vatanda” çevre temizliği “Yeşil vatanda” çevre temizliği

Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen bayrak törenine katıldı.
Kaymakam Güler, burada yaptığı konuşmada, çok sevdiği gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Eğitim yılının ikinci yarısının ülkeye ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Güler, şöyle devam etti:

“Öncelikle sevgili öğrenciler iki kişiyi dinleyen asla kaybetmez. Annesini, babasını ve öğretmenini dinleyen.  O anda işimize gelmese de, hoşlanmasak da onlar bizim için en iyisini en güzelini isterler, hiçbir zaman bizim olumsuz bir şey yaşamamızı istemezler. Sizler bizlerden daha iyi olmazsanız eğer çok çalışmazsanız, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşamayız. İnsan olarak kendinizi bilimde fende iyi yetiştirip ve geliştirirseniz vatana, millete faydalı evlatlar olursunuz. Eğer kendinizi iyi yetiştirseniz toplumda bir yeriniz olur. Sevilen, sayılan, değer gören ve güvenilir bir insan olursunuz. Bunları önce kendimiz için ailemiz ve ülkeniz için en sonda insanlık için gereklidir. Çalışıp çok üreteceğiz ve vatanımızı çok seveceğiz.”

Bu toprakların tarihin her döneminde büyük olaylara ve sıkıntılara sahne olduğunu aktaran Güler, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Dolayısıyla bu bölgede yaşıyorsak çok güçlü olmamız lazım. Bilimden, sanata, teknolojide en iyilerden olabilmek için çok çalışmamız lazım.  Zamanımızı çok iyi değerlendireceğiz.  Eğer çalışmaz isek, mücadele etmezsek,  bilimde fende ilerlemez isek ezilen, parçalanan toplumlar gibi biz de parçalanırız. Geçtiğimiz yıllarda Suriye'de ve Irak'ta böyle oldu. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına millet olarak karşı çıkıp mani olamasaydık bugün millet olarak güven ve huzur içerisinde yaşayamazdık.
Türk milleti olarak biz güçlü bir milletiz. 100 yıllık bir devlet değiliz. Asırlar önce kurulmuş bir milletin bir devletin evlatlarıyız. Bu coğrafyada ayakta kalabilmek için çok çalışmalıyız. Çok üretmeliyiz, birbirimizi çok sevmeliyiz. Bakın zalim İsrail devletinin Filistin de yapmış olduğu zulme, insanlık dışı davranışlara karşı dünya maalesef sesini çıkarmıyor, yapılan katliama sessiz kalıyor adeta teşvik ediyor. Tüm bunlar bize eğer güçlü olmaz isek ne ile karşı karşıya kalabileceğimizi apaçık göstermektedir. Bu nedenle çok çalışacağız bir ve beraber olacağız asla ayrılığa, bölünüp parçalanmaya izin vermeyeceğiz.’’ 
Bayrak töreninin ardından Kaymakam Güler, öğretmenler ile sohbet edip kısa bir değerlendirme toplantısı yaparak okulun durumu, okulun ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgi aldı. Daha sonra sınıfları dolaşan Güler,  öğrencilerle bir süre sohbet edip derslerinde başarılar diledi. 
Bayrak törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla da katıldı.

Kaynak: Özge Ebecek