Türkiye Basketbol Ligi 33. hafta mücadelesinde Kapaklıspor, deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Basket’e konuk oldu. Mücadeleyi ev sahibi ekip 104-76 kazanmayı bildi. Kapaklıspor üst üste 5. yenilgisini aldı.

Tekirdağ 2. Amatör’de maçlar nefes kesti Tekirdağ 2. Amatör’de maçlar nefes kesti

Dengeli başlayan karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı basketlerle geçildi. Kapaklıspor ilerleyen bölümlerde savunmada hatalar yaparken, Gaziantep Büyükşehir Basket ise skor üstünlüğünü ele geçirmeyi başardı. Gaziantep Büyükşehir Basket ilk periyodu 21-14’lük üstünlük ile tamamlamayı bildi.

Karşılaşmanın ikinci periyodu çekişmeli geçerken, Gaziantep Büyükşehir Basket taraftarının desteği ile farkı korumayı başardı. Periyodun sonlarına doğru iki takımında karşılıklı öne geçtiği maçta seri yakalayan Gaziantep Büyükşehir Basket ilk devreyi de 6 sayılık üstünlükle 41-35 üstün tamamladı.

İkinci yarıda daha iyi bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip Gaziantep Büyükşehir Basket üst üste sayılar bularak aradaki sayı farkını açtı. Kapaklıspor oyuna pek cevap veremezken Gaziantep Büyükşehir Basket final periyoduna da 76-60’lık üstünlükle girdi.

Son çeyrekte ise ev sahibi ekip rakibi Kapaklıspor’a üstünlüğünü tamamen kabul ettirdi. Oyunda kontrolü bırakmayan ev sahibi ekip Gaziantep Büyükşehir Basket bulduğu sayılarla Kapaklıspor’un kendisini yakalamasına izin vermedi ve mücadeleyi 104-76 galip tamamladı.

Kapaklıspor bu sonuçla 20. mağlubiyetini aldı ve 46 puanla 14. sırada yer aldı. Ev sahibi Gaziantep Büyükşehir Basket 56 puana ulaşarak 4. sıraya yükseldi.

Kaynak: İlkay Danacılar