Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Güçlü Kadın Güçlü Toplum” programı ile  Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü tarafından “Toplumun Meşalesi Kadın” adlı resim sergisi düzenlendi.
Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Prof. Dr. Gülsüm Özkan ve Prof. Dr. Murat Taşan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Yıldız, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Erbay, NKÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şeniz Özhan, Kadem Tekirdağ Temsilcisi Av. Sümeyye Tekin, akademik ve idari personel ile katıldı.

Bağımlılığın bilimsel araştırmaları üzerinde duruldu Bağımlılığın bilimsel araştırmaları üzerinde duruldu

“KADINLAR HER ALANDA FAALİYET GÖSTERMELİ”

Rektör Şahin, açılış töreninde yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:
“Sevgileri, emekleri ve fedakarlıkları ile insanlığın umudu olan tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Aile ve toplum yapımızın temel direği olan kadınlarımızın eğitimden sanata, ekonomiden siyasete tüm alanlarda daha fazla varlık göstermesini üniversitemiz olarak çok önemsiyoruz. Bu anlamda da Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz oldukça
verimli çalışmalara imza atmaktadır. Bu program ve hemen sonrasındaki sergimiz kadınların gücünü ve önemini vurgulamaktadır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle, tüm kadınlarımızın, annelerimizin, kız kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” 

GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM

Ardından moderatörlüğünü Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şeniz Özhan’ın yaptığı panele geçildi. 
Doç. Dr. Şeniz Özhan konuşmasında “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” temasının, kadınların gücünün toplumların gücüyle doğrudan ilişkili olduğunu vurguladığını ifade etti.  Özhan, şunları kaydetti:
“Kadınların eğitimi, işgücüne katılımı, liderlik pozisyonlarında yer alması ve karar alma süreçlerine etki etmesi, bir toplumun kalkınması ve ilerlemesi için hayati öneme sahiptir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak yaptığımız çalışmalarda kadınların bilime, ekonomiye ve toplumsal yaşama ilişkin yaptıkları katkıları ortaya koymak, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak da en
önemli amaçlarımızdandır.” 
Panelde üniversitenin ilk kadın Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm Özkan, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve aynı zamanda Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fisun Koç, NKÜ  Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sera Reyhani Yüksel ve NKÜ Çorlu Meslek Yüksekokulu mezun öğrencisi ve kadın girişimci Özge Kartal konuşmacı olarak yer alarak kişisel kariyer hikayelerini dinleyenlerle paylaştılar.
Panel sonunda konuşmacılara Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ve Prof. Dr. Murat Taşan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Yıldız, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Erbay, Kadem Tekirdağ Temsilcisi Av. Sümeyye Tekin, NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oya Onat Kocabıyık, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Çam ve Öğr. Gör. Dr. Özge Habiboğlu tarafından teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu.  Ardından NKÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zekiye Aslıhan Kuşoğlu ve öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı TNKÜ Sergi
Salonu’nda düzenlenen “Toplumun Meşalesi Kadın” isimli resim sergisi açıldı.

Kaynak: Haber Merkezi