6 yaşındaki ressamın ilk sergisi 6 yaşındaki ressamın ilk sergisi

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kabul Edilişinin 103. Yıldönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Programa Vali Recep Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ milletvekilleri Mestan Özcan, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Garnizon Komutanı Tuğg. Ahmet Uğurlu, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Özkan Atasever, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, Tekirdağ Askeralma Bölge Başkanı Per. Alb. Davut Kulalar, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Ardından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında il genelinde düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma ve İstiklal Marşı konulu resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Soytürk ve protokol üyeleri tarafından verildi.

SON KITAYI PROTOKOL OKUDU
Akabinde İstiklal Marşı’nın 9 kıtası yarışmada dereceye giren öğrenciler tarafından, son kıtası ise protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından okundu.
Ardından Süleymanpaşa Trakya İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kabri ve vefat ettiği evin ziyaretlerinin görüntülerinin yer aldığı video izlendi.   
Video gösteriminin ardından Süleymanpaşa Trakya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırlayıp sunduğu program izlendi.  Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı’nı yazma sürecinin anlatıldığı program izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. 
Program sonrasında Vali Soytürk, programı hazırlayıp sunan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Ardından Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Namık Kemal Evi Derneği tarafından hazırlanan “Mehmet Akif Ersoy ve Milli Mücadelemiz Konulu Fotoğraf Sergisi” ve “Mehmet Akif Ersoy Konulu Kitap Sergisi” Vali Soytürk ve protokol üyeleri tarafından gezildi.

Kaynak: Haber Merkezi