AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Gazze’deki masum insanları, çocukları katletmesine Tekirdağ’da AK Parti teşkilatları ve belediyeler sessiz kalmıyor. 
Neredeyse her hafta yapılan protestoların yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş’ün önderliğinde, AK Partili belediyelerde İsrail menşeili ürünlerin kullanımı ve satışı yasaklandı.

“İSRAİL’İN SOYKIRIMINI LANETLİYORUZ”

İl Başkanlığından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
“AK Parti Tekirdağ teşkilatı olarak, İl Başkanımız Ali Gümüş'ün liderliğinde, Filistin halkının yanında duruyoruz ve katil İsrail yönetiminin Gazze’deki insanlık dışı katliamlarını ve soykırımını lanetliyoruz. Bu bağlamda Tekirdağ'daki 4 AK Partili ilçe belediyesi İsrail ürünlerini boykot etme kararı almıştır ve belediye şirketlerinde İsrail menşeili ürünlerin kullanımı ve satışı durdurulmuştur. Tüm saygıdeğer vatandaşlarımızı bu boykot hareketini genişletmek ve bir kartopu etkisi yaratmak adına desteğe çağırıyoruz.”

Vali Soytürk’ten başkanlara iade-i ziyaret Vali Soytürk’ten başkanlara iade-i ziyaret

Öte yandan Süleymanpaşa Belediyesinin iştiraki Paşa kafelerde İsrail menşeli  ürünler dolaplardan indirilerek depolara kaldırıldı. 
Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı kınadıklarını ifade ederek, "7 Ekim’den bugüne devam eden bir katliam var. Dünyanın gözü önünde, insanların gözü önünde yapılan bir katliam var. Biz de Süleymanpaşa Belediyesi olarak bu yaşananlara duyarsız kalamazdık. Belediyemizin iştiraki olduğu Paşa kafelerde İsrail’i destekleyen veya İsrail menşeli her ürünün satışını yasakladık. Bugünden itibaren bunları kendi Paşa kafelerimizden kaldırdık, satılmayacak. İl Başkanlığının himayesinde 4 AK Parti belediyesi kendi iştiraki olan şirketlerinde ürünleri yasakladık ve kaldırdık.’’
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş de İsrail'in Gazze'deki masum insanları, çocukları katletmesine sessiz kalamadıklarını vurgulayarak, “Filistin halkının yanında duruyoruz ve katil İsrail yönetiminin Gazze'deki insanlık dışı katliamlarını ve soykırımını lanetliyoruz. " ifadelerini kullandı.

Kaynak: İlkay Danacılar