Vali Soytürk, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Vali Soytürk mesajında, kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar ülkede huzur ve düzenin bozulmaması ve milletin güvenli bir şekilde hayatını sürdürebilmesi için gece gündüz fedakarca görev yapan Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirtti. 

Bağımlılığın bilimsel araştırmaları üzerinde duruldu Bağımlılığın bilimsel araştırmaları üzerinde duruldu

Köklü bir geçmişe, tecrübe ve birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatının, insan hak ve özgürlüklerinin korunması, kamu düzeninin sağlanması, suçların önlenmesi ve aydınlatılması için üstün bir gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Soytürk, şöyle devam etti:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır’ sözünü kendisine ilke edinen Türk Polis Teşkilatımız, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasında ve iç güvenliğin sağlanmasında da çok önemli bir rol üstlenmektedir.”

Vali Soytürk, sözlerini şöyle tamamladı:
“Huzur ve güvenin teminatı olan Polis Teşkilatımız, başarılı çalışmalarıyla ilimizin güvenli turizm merkezlerinden biri olmasına da çok büyük katkı sağlamaktadır.
Yerli ve yabancı misafirlerimizin huzurlu bir tatil yapmalarına imkan sunan Polis Teşkilatımızın bundan sonra da aynı azim ve kararlıkla başarılı çalışmalarına devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle, görevlerini yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, gazi polislerimize şükranlarımı sunuyor, görevi başında bulunan ve emekli olan polislerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hayat
temenni ediyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi