Hayrabolu Belediyesi bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
Belediye Başkanı Osman İnan, burada yaptığı konuşmada, Hayrabolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Bin yıldır bu topraklarda hüküm süren büyük Türk milletinin yegane ilkesinin devlet töresi ve bağımsızlık olduğunu anlatan İnan, Anadolu coğrafyasının yüz yıllar boyunca istilacı milletlerin hedefi haline geldiğini aktardı.
Ecdadın canlarını feda ederek bu toprakları vatan yaptığını vurgulayan İnan, şunları kaydetti:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Ya istiklal, ya ölüm' diyerek, büyük Türk milletini ayağa kaldırmış ve kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. Ecdadımız, kanlarını ve canlarına vererek bu toprakları vatan yapmışlardır. Milletçe verilen topyekun bu mücadele sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Aziz Türk milleti, her zaman birbirine sıkı sıkıya sarılmış, iç ve dış düşmanlara karşı birlik ve beraberliğini korumuştur. Bugün de bölgesinde ve dünyada parlayan bir yıldız olan Türkiye Cumhuriyeti, mazlumların umudu, düşmanların korkulu rüyasıdır. 101 yıl önce, tarihe altın harflerle bu destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."
Tören, öğrencilerin gösterilerinin ardından geçit merasimiyle sona erdi.

ha

Başoğlu Vali Soytürk ile görüştü Başoğlu Vali Soytürk ile görüştü

haa

hayy

hy

Kaynak: İlkay Danacılar