AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Cüneyt Yüksel’in kentteki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Yüksel’in Süleymanpaşa ilçesinde yaptığı çalışmalara hep birlikte şahit olduklarını söyledi.

“TEKİRDAĞ’IMIZ DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR”

Kendisinin milletvekilliğinin yanı sıra Çorlu’da doğup büyüyen bir kişi olduğunu belirten Diktaş, şöyle devam etti:
 “Seçim programlarımı genellikle hafta sonlarına denk getirdim. Sahil bölgesinde Cüneyt başkanımızın yaptığı çalışmalar sonucunda vatandaşlarımızın Çorlu’dan, Kapaklı’dan, Çerkezköy’den, Muratlı’dan ve Trakya’nın bütün illerinden hafta sonunu geçirmek üzere Süleşmanpaşa’ya geldiğini gördük. Biz de her zaman bunun özlemini Çorlu’da çektik. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmasıyla birlikte Çorlu ile beraber bütün 11 ilçemiz bunu güçlü bir şekilde hissedecek. Buna inanıyoruz. Tekirdağ’ımız daha fazlasını hak ediyor. Genel Seçimlerden sonra hep beraber arkadaşlarımızla koşturduk ve Türkiye seçimini yaptı. Cumhurbaşkanımız içerde farklı bir ittifaka karşı savaşırken dışarıda da birleşmiş bir ittifak vardı. Onlara karşı da bu mücadeleyi verdi ve bu seçim bitti.”

Diktaş, artık iller bazında, yerel adaylar ve projelerle, vizyonlarla ilgili yapılabileceklerini konuşacaklarını ifade etti. 

Bahar Türküleri kulakların pasını silecek Bahar Türküleri kulakların pasını silecek

“İSTANBUL İLE ORTAK PROJELER YAPABİLİRİZ”
Göreve geldikleri ilk günden itibaren diğer milletvekilleriyle birlikte şehir için mücadele ettiklerini aktaran Diktaş, şunları kaydetti:

“Hizmet için Ankara’da bakanlıkların kapılarını çaldık. Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarını öncelendirerek yeni yatırımların gelmesi için uğraş veriyoruz. Güçlü şekilde uğraş veriyoruz. Tabi burada ciddi şekilde belediyecilik yaparken, kaynakların aktarılması gerekiyor. Bu kaynakların aktarıldığı noktada da büyük bir güç birliği ve uyum gerekiyor. İnşallah biz bu uyumu hep beraber, merkezi hükümetin de gücü ve desteği ile herkese hizmet edeceğiz. Büyükşehir Belediyesinde başkanımızla beraber güçlü şekilde projelerden bahsedeceğiz. Turizmi geliştireceğiz, şehrimizin alt yapısını üst yapısını geliştirecğiz. Sayın Murat Kurum’un da İstanbul’u kazanmasıyla, İstanbul ile çalışmalarımız olacak. Biz İstanbul’dan emekli göçü alıyoruz, ticaret yapanlar geliyor. Artık bu mızrak bu çuvala sığmıyor. Bundan sonrası için daha ileri bir vizyonla düşünmemiz gereken konular var.”

SEÇİM BEYANNAMESİNİN BAŞLIKLARINI AÇIKLADI

Aynı zamanda Marmara Bölgesi Genel Koordinatörlük görevi olduğunu aktaran Diktaş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu vesileyle çeşitli toplantılara katılıyorum. Genel Merkezimiz yaklaşık 3-4 ay öncesinden itibaren yerel yönetimlerle alakalı saha çalışmalarına başladı. Bu manada da Çevre Şehircilik Kültür Başkanımızın başkanlığında toplantıya katıldık. Murat Kurum da katıldı. Orada birçok konu konuştuk. Seçim beyannamemize dair başlıklar oluştu. Biz yeni dönemde 8 başlıkta 30 Ocak’ta seçim beyannamesi açıklayacağız. 
Yerel yönetimler vizyonu, güvenli ve dirençli şehirler, katılımcı belediyecilik, kültürel belediyecilik, çevre dostu belediyecilik, hizmet belediyeciliği ve şehir ekonomisi. Burada kendi kendine yetebilen şehirler, özellikle kırsalda kalan bölgelerle ilgili yeni bir kanun çalışması olacak. Köylerimizi daha etkin ve verimli değerlendireceğiz. Şehirlerin kendi kendine yetmesi, gıdasını üretmesi, çevre konusunda, turizm konusunda eksiklerimiz var. Bunlarla ilgili Cüneyt Başkanımızın çok ciddi projeleri var. Biz de bu projelere kaynak noktasında destek vereceğiz. İş birliği yapacağız.”

Kaynak: Gökmen Yüce